Izmetiet ķiplokus taisni tualetē: 3 problēmas, no kurām atbrīvosieties vienā mirklī

Nav noslēpums, ka ķiplokus var izmantot ne tikai ēdiena gatavošanas laikā. Daudzas saimnieces to izmanto arī citiem sadzīves mērķiem.

Sākumā par pašu augu: Ķiploks ir daudzgadīgs zāļu augu veids, kas nāk no Āzijas ,augs kurš tiek plaši izmantots gan kulinārijā, gan medicīnā. Šis augs ir ievērojams ne tikai savu raksturīgo asu garšu un smaržu dēļ, bet arī tās daudzveidīgo   labvēlīgo īpašību dēļ.

Ķiploka īpašā garša un smarža ir saistīta ar tajā esošo sēra savienojumiem, it īpaši allicīnu, kas dod tam raksturīgo asumu. Šo spēcīgo garšu un aromātu ķiploks piešķir dažādiem ēdieniem, padarot to par populāru sastāvdaļu dažādās pasaules virtuvēs.

Ķiploks tiek plaši izmantots arī me*icīniski. Tam ir anti**kteriālas, pretie*aisuma un antio**idantu īpašības.  Citas ķiploka īpašības ietver tā lietošanu kā dabīgu insektu atbaidītāju dārzos un kā līdzekli pret dažādiem sli*ību izraisītājiem. Ķiploks ir arī pazīstams kā dabīgs anti**otikas līdzeklis, un tā ārs**ieciskās īpašības ir tikušas izmantotas tūkstošiem gadu dažādās tradicionālajās me*icīnās.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Kulināriju un me*icīnas lietojums padara ķiploku par būtisku sastāvdaļu daudzu cilvēku dzīvē. Ir svarīgi pieminēt, ka, neskatoties uz tās noderīgajām īpašībām, lietojumam jābūt mērenam, jo liels ķiploka daudzums var izraisīt nepatīkamu elpu un citus problēmas.

Kad uzzināsiet, kādēļ man rokās nepieciešami rieksti, paši dosieties uz veikalu tiem pakaļ!

Bet lūk viens praktisks padoms ar Ķiploku:

Piemēram, iemet dažas daiviņas tieši tualetes podā.

Lasi vēl: VIDEO: Tu droši vien nokritīsi no krēsla, kad redzēsi, Dona Eirovīzijas dziesmas mēģinājumu

Lasi vēl: Rīgas “Maxima” veikalā redzamas lielas rindas; kas atkal notiek? (+VIDEO)

Eksperti ir pastāstījuši, kādas problēmas tas palīdz atrisināt.

 

 

Šķir otru lapu,  lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment