Ja neesi mēģinājis pagatavot boršču ar brētliņām, uzskati, ka dzīve pagājusi velti

Katrai mājsaimniecei ir sava īpašā boršča recepte. Dažreiz receptes ir saistītas ar nelielām atšķirībām, bet dažreiz tās ir ļoti unikālas. Kā, piemēram, borščs ar brētliņām. Mēs bijām pārsteigti, atklājot šo brīnišķīgo recepti. Un vienkārši nevarējām tajā nepadalīties ar jums.

Pastāstīsim, kā pagatavot neparastu un ļoti garšīgu boršču.

Borščs ar brētliņām

Sastāvdaļas:

  • 2-2,5 litri ūdens
  • 1 kārba brētliņas tomātu mērcē
  • 200 g svaigu kāpostu
  • 500 g kartupeļu
  • 250 g vārītas pupiņas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 biete
  • 1 paprika
  • 50 ml augu eļļas
  • 700 ml tomātu sulas
  • 1 ēdamkarote cukurs
  • 1 ēdamkarote Provansas garšvielas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Šī boršča gatavošana ir īsta māksla. Jums jāsāk iepriekšējā dienā. Jo pupiņas vislabāk mērcēt vakarā. Un nākamajā dienā vāra līdz tās ir mīkstas, tad atstāj uz sieta, lai notecinātu lieko ūdeni.

Dārzeņi ir jānomazgā un jāsagatavo. Sīpolus un kartupeļus sagriež nelielos kubiņos, burkānus un bietes plānās strēmelītēs. Kāpostus sasmalcina ar nazi vai sarīvē uz speciālas rīves. Arī papriku sagriež strēmelītēs.

Ieliek katliņā kartupeļus, daļu sīpola un burkānus. Pievieno lauru lapu un Provansas garšvielu, uzvāra dārzeņu buljonu.

Kamēr vārās buljons, sagatavo pārējās sastāvdaļas. Lai to izdarītu, sakarsētā pannā ielej eļļu. Pannā ieliek atlikušos sīpolus, burkānus un bietes. Kad dārzeņi ir apbrūnināti, pievieno pusi no sasmalcinātās paprikas un pārlej ar tomātu sulu. Pievieno cukuru, sasmalcinātus ķiplokus, piparus un sāli. Sautē dārzeņus uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.

Lasi arī: Manai mammai ir 58, bet viņa izskatās uz 40. Jaunības noslēpums slēpjas brīnumainā maskā…

Kad kartupeļi ir gatavi, katlā pievieno apceptos kartupeļus. Pievieno arī vārītas pupiņas, kāpostus, atlikušo papriku. Un visbeidzot – brētliņas tomātu mērce. Pēc tam vāra boršču vēl apmēram 5 minūtes. Beigās var pievienot svaigus garšaugus.

Šī boršča garša ir vienkārši neticama. Tur ir bagātīgs dārzeņu aromāts un tomātu skābums, un vienkārši paradīze zivju mīļotājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment