Jauna optiskā ilūzija liek internetam jukt prātā- neiespējamais jumts, kas nepakļaujas gravitātei!

https://youtu.be/NCn1vUWGx5Y

Šīs optiskās jumta ilūzijas autors ir matemātikas inženierijas profesors Kokichi Meji Sugihara no Kawasaki Universitātes Japānā. Viņš ir izpelnījies slavu, radot 3D ilūzijas, kuras liek cilvēkiem lauzīt galvas, un, uzdodot jautājumus par dabas likumiem, jo tas viss šķiet pavisam neiespējami, bet, kad tiek atklāts noslēpums, kas slēpjas zem šīm ilūzijām, cilvēki ir joprojām ir pārsteigti, jo viņi apbrīno to, ka ir iespējams, ko šādu radīt un izdomāt. Turklāt pat pēc tam, kad noslēpums, kas apslēpts zem ilūzijām, ir atklāts, cilvēki joprojām redz iepriekš redzēto, jo gluži vienkārši mūsu smadzenes izvēlas redzēt to, kas tām ir pierastāks un atpazīstams.

Mūsu smadzenes ir tendētas objektus redzēt un uztvert simetriskus, tieši tāpēc šādas 3D ilūzijas ir iespējams radīt, un apmuļķot cilvēka acis un prātu.

Vispirms mēs uztveram pamata komponentus, piemēram, krāsas, formas un biezums, kuri tālā tiek sakombinēti, balstoties uz līdzību. Tādejādi tālāk smadzenēs tas viss tiek pielāgots atmiņās glabātajai informācijai un radīta asociācija ar to, tāpēc bieži šādas optiskās ilūzijas liek lauzīt galvas, jo gluži vienkārši mūsu smadzenes nespēj tās atšķirt, un esošo līdzību dēļ pielāgo ierastajai formai, kas kārtējo reizi pierāda, ka mēs nevaram uzticēties paši savām acīm.

Bet arī tev noteikti gribas ātrāk uzzināt, kāds tad ir izskaidrojums šai optiskajai ilūzijai.

367B6E5D00000578-3702259-image-m-9_1469137074174

Šādi patiesība izskatās mājas pamats, kuru mēs uztveram pilnīgi citādāk, tā krāsu dēļ.

Lūk, arī video, kas to visu izskaidros labāk!

https://youtu.be/qF8Jx4dBpTQ

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment