Jaunais ģimenes draugs – inovatīvais Opel Combo Life

Riselsheima. Opel turpina iesākto modeļu ofensīvu, prezentējot patiesi daudzpusīgo jauno Opel Combo Life – brīnišķīgu ģimenes automašīnu, kurā viss ir iespējams.

Tas ir ļoti plašs, ļoti praktisks un daudzpusīgs, aprīkots ar vienu vai divām aizmugurējām bīdāmajām durvīm, un to var pasūtīt kā īso (4,40 metru) vai garo (4,75 metru) versiju ar piecām vai septiņām sēdvietām. Ar jauno Opel Combo Life jūs kļūsiet par vietējās sporta komandas varoni, aizvedot visu septiņu cilvēku komandu un sporta ekipējumu uz nākamo spēli.

Jūsu plānotie ģimenes “papildinājumi” var atpūsties uz trim individuālajiem aizmugurējiem sēdekļiem ar ISOFIX bērnu sēdeklīšu stiprinājumiem un, pateicoties panorāmas stikla jumtam, baudīt brīnišķīgu skatu uz debesīm. Arī jūsu draugiem patiks plašums, un viņi gribēs aizņemties jūsu jauno Opel Combo Life braucieniem uz tuvāko Zviedrijas mēbeļu veikalu.

Tomēr, vispārsteidzošākais, jaunais Opel Combo Life paaugstina tehnisko ambīciju līmeni šajā segmentā, un tā drošības un komforta līmenis ir jaunā dimensijā. Tas ir aprīkots ar tehnoloģijām un vadītāja palīdzības sistēmām, kas ir labi pazīstamas no kompaktā vai SUV segmenta, piemēram, vadītāja miegainības brīdinājumu, aizmugures skata kameru ar 180° skata leņķi, projekcijas ekrānu, IntelliGrip un komforta funkcijām, piemēram, apsildāmiem sēdekļiem un apsildāmu ādas stūri. Papildus tam, jaunais Opel Combo Life ir patīkams pēc skata, pateicoties drosmīgām proporcijām, kas nodrošina spēcīgu un izturīgu izskatu. Piektās paaudzes Combo ir balstīts uz pilnīgi jaunu konstrukciju, kas priekšplānā izvirza pasažieru vēlmes, drošību un komfortu.

“Jaunais Opel Combo Life ir mūsu modeļu ofensīvas būtisks elements. Mūsu jaunpienācējs noteikti iepatiksies ģimenēm ar tā daudzveidīgumu un plašumu, apvienotu ar izcilām ultramodernām vadītāja palīdzības sistēmām, kas padara braukšanu drošāku un ceļošanu daudz patīkamāku”, saka Opel izpilddirektors Mihael Lohšellers (Michael Lohscheller). “Šai automašīnai ir milzīgs potenciāls zīmola attīstīšanai, un tā dod mums iespēju uzbrukt svarīgajam mazā komerctransporta segmentam ar jaunu spēku.”

Draudzīgas ultra modernas tehnoloģijas un palīdzības sistēmas

Jaunais Opel Combo Life ievērojami palielina augsto tehnoloģiju drošības un komforta elementu skaitu, paaugstinot latiņu segmentā, un tas nozīmē, ka šajā ziņā tas ir viegli salīdzināms ar kompaktklases vai SUV automašīnām. Opel ir ņēmis vērā savu klientu vēlmes, lai ģimenēm būtu pieejami augsto tehnoloģiju risinājumi; jaunais Combo ir aprīkots ar ikdienas braucienā noderīgām innovatīvām funkcijām.  

Šie inovatīvie, augsto tehnoloģiju, drošības risinājumi ietver:

  • Projekcijas ekrāns samazina uzmanības novēršanas risku un projicē vissvarīgākos braukšanas datus vadītāja tiešā redzeslokā, samazinot nepieciešamību vadītājam novērst skatu no ceļa.
  • Priekšējās sadursmes brīdinājums ar gājēju atpazīšanu un automātisko avārijas bremzēšanu[1] palīdz novērst negadījumus. Sistēma ne tikai atskaņo trauksmes signālu un vizuāli brīdina, bet arī patstāvīgi bremzē, ja attālums līdz priekšā esošajam transportlīdzeklim strauji samazinās un vadītājs nereaģē.
  • Opel Eye priekšējā kamera, kas pazīstama Opel bestselleros, piemēram, Astra, Corsa un Mokka X. Tā apstrādā dažādus datus, tādējādi veidojot pamatu tādām vadītāju palīdzības sistēmām kā Ātruma ierobežojumu zīmju atpazīšana un Joslas saglabāšanas asistents.
  • Automātiskā kruīza kontrole pielāgo ātrumu pret priekšā braucošo automašīnu, ja nepieciešams.
  • Inteliģenta ātruma pielāgošana, kas informē vadītāju, ja ātruma zīmju atpazīšana ir konstatējusi jaunu ātruma ierobežojumu. Ja ir aktivizēta kruīza kontrole vai ātruma ierobežotājs, parādās ziņojums, kas vaicā vadītājam, vai viņš vai viņa vēlas pielāgot iestatīto ātrumu
  • Vadītāja miegainības brīdinājums novērtē noguruma līmeni, analizējot braukšanas stilu, un iesaka, ka vadītājam ir ieteicams pelnīts pārtraukums nākamajā degvielas uzpildes stacijā.

Autostāvvietas manevrus vieglākus un drošākus padarīs:

  • Sānu sargs[2] – jaunums Opel autostāvvietu / manevrēšanas palīdzības sistēmu piedāvājumā. Tas palīdz vadītājam pagriezienos pie neliela ātruma, brīdinot viņu, ja pastāv risks, ka automašīnas sāns nonāks saskarē ar šķērsli (stabu, barjeru, sienu vai citu transportlīdzekli). Sānu sargs sastāv no divpadsmit sensoriem ap automašīnu. Tie analizē apkārtni un, izmantojot informācijas izklaides ekrānu, brīdina vadītāju, ja tiek konstatēta iespējama sadursme. Vizuālais brīdinājums ir kopā ar skaņas brīdinājumu.
  • Panorāmas skata aizmugures kamera palielina redzes leņķi automobiļa aizmugurē līdz 180 grādiem, lai vadītājs, braucot atpakaļgaitā, var redzēt citus ceļa lietotājus, kuri tuvojas no abām pusēm.
  • Izvērstais parkošanās palīgs atvieglo auto novietošanu vēl vairāk. Tas atpazīst piemērotas stāvvietas un automātiski novieto automašīnu, kā arī var automātiski izbraukt no tās. Abos gadījumos vadītājam ir nepieciešams vadīt tikai pedāļus un pārslēgt pārnesumus.

Piedzīvojumus mīlošām ģimenēm, kam patīk nobraukt no ierastā ceļa, nebūs jāuztraucas par ceļa virsmas apstākļiem, pateicoties gudriem risinājumiem:

IntelliGrip saķeres kontrole ir papildu elektroniskais priekšējais diferenciālis, kas pielāgo griezes momenta sadalījumu starp priekšējiem riteņiem, vajadzības gadījumā ļauj ritenim izslīdēt, un ar automātisko transmisiju pielāgo pārslēgšanās punktus un droseles reakciju. Tas nodrošina vislabāko vilkmi un stabilu vadību neatkarīgi no tā, vai Combo Life brauc pa dubļiem, smiltīm, mitrām virsmām vai sniegu.

Pateicoties dažādiem komforta elementiem, ziemas izbraucieni tiek padarīti patīkamāki:

  • Apsildāmā ādas stūre ir unikāla segmentā un nodrošina, ka Combo Life vadītājam nekad nebūs jāuztraucas par nosalušām rokām.
  • Apsildāmie priekšējie sēdekļi novērš salšanu un uzlabo labsajūtu.
  • Papildus sildītājs darbojas neatkarīgi no dzinēja un var iepriekš uzsildīt transportlīdzekli pirms izbraukšanas. Papildu sildītāju var aktivizēt ar taimeri vai tālvadības pulti, radot mājīgu un komfortablu temperatūru.

Combo Life piedāvā arī Opel tipiskās modernās ar Apple CarPlay un Android Auto saderīgās informācijas un izklaides sistēmas ar astoņu collu krāsu skārienekrānu. Pasažieru izklaides iespējas vēl vairāk paplašina dažādie uzlādes varianti. USB pieslēgvietas priekšējā un otrajā rindā nodrošina, ka planšetdatorus un viedtālruņus var uzlādēt pat tad, ja bērni skatās savu iecienītāko YouTube kanālu. 230 V strāvas kontaktligzda pie priekšējā pasažiera kājām pat ļauj pieslēgt klēpjdatoru. Turklāt saderīgos viedtālruņus var arī uzlādēt bezvadu režīmā, izmantojot induktīvo uzlādes paliktni, kas atrodas zem gaisa kondicionēšanas vadības ierīcēm.

 

[1] Darbojas automātiski virs 5 km / h un zem 85 km / h. No 5 līdz 30 km / h palēninājuma metriskā vērtība, lai samazinātu sadursmes trieciena ātrumu, ir 0.9 g. No 30 līdz 85 km / h sistēma sabremzē auto līdz ne vairāk kā par 22 km / h. Pēc šī sliekšņa vadītājam jāiejaucas, lai samazinātu ātrumu vēl vairāk.

[2] Darbojas zem 10 km / h

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.autofavorits.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment