Jaunākās tendences – ēdienu saskaņo ar tēju, nevis vīnu

Ēdiena veids                     Piemērotā tēja

Jūras velšu ēdieni-                    Japānas tējas-

Sencha, Bencha un

Genmaicha, Olong

 

Gliemenes, omārs, Pīle-        Viegli oksidētas

Grilēti ēdieni-                             Oolong tējas

 

Sarkanā gaļa, bekons, kūpināta gaļa-        Puerch, Lapsang,

laša sviestmaizes, trekni ēdieni-                  English Breakfast

citrona šerberts-

 

Šokolāde-                                                  Darjeeling un

                                                                       Earl Grey tējas

 

Mājputnu gaļa-                                          Nilgiri, Yunnan un

                                                                         Keemun tējas

 

Gurķu vai tomātu sviestmaizes,                Ceilonas melnā tēja

citronpīrāgs un čedera siers-

 

Dārzeņi-                                                           Olong tēja

Zaļie salāti-                                                     Ingvera persiku

                                                                             melnā tēja

 

Sieri un desiņas-                                          Nilgiri, Darjeeling

 

Pasta ar sarkano mērci-                           Darjeeling tēja

 

Kausētā siera sviestmaizes,                     Earl Grey

krēma deserti,

Saldie ēdieni                                                   Augļu, ogu un

                                                                             citrusa tējas,

                                                                             Chai tēja.

 

Saldējums                                                          Taiti vaniļas,

                                                                               Jasmīna un

                                                                               Pasifloras tēja.

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment