JĀZINA: Kāds labums rodas, darot darbu, kas Tev nepatīk?

Dzīvē ne viss ir tikai melns vai tikai balts, tāpēc šeit ir pāris piemēri, ko tu vari iemācīties un gūt savā attīstībā, darot darbu, kas tev nepatīk.

  1. Tas liek tev saskatīt realitāti

Savā perfektajā sapņu pasaulē, tu varbūt nodarbotos tikai ar rakstīšanu, dziedāšanu vai interjera dizaina projektiem. Tomēr, meklējot darbu, tu saskaries ar to, ka tas nav tik vienkārši. Netīkamā profesija spiež tevi nolaisties uz zemes un sākt domāt reāli, beigt sapņot un sākt darīt. Tāpēc, sāc pilnveidoties jomā, kurā tu esi šobrīd un turpini ģenerēt idejas par savu sapņu plānu un, kas zina, varbūt jau pēc 10 gadiem tieši to tu arī darīsi!

  1. Tas izaicina tevi kāpt ārā no savas komforta zonas

Nenoliedzami vieglāk ir palikt vienā vietā, profesijā, kompānijā, visu savu mūžu. Tomēr tas neveicina tavu attīstību, tu “iesūnojies”.

Kāds fotogrāfs ļoti mīlēja uzņemt sērfotāju, jūras un viļņu attēlus. Piecas nedēļas viņš nodarbojās tikai ar to. Vēlāk, pārskatot fotogrāfijas, fotogrāfa pasniedzējs izaicināja mākslinieku uzņemt kādas ģimenes portretus un kopbildes. Viņš šo uzdevumu necieta un katru dienu nedēļā atgādināja par to. Par spīti tam, viņš vienmēr uz lekciju nāca ar visskaistākajiem ģimenes portretiem. Kāds viņa kursabiedrs izteicās: ”Tev vajadzētu pārstāt uzņemt attēlus ar viļņiem- tu esi daudzas reizes labāks, uzņemot portretu foto!” Mācība ir tā, ka, ja tu nekad nepamēģinās neko jaunu, tad tu nemaz vari neuzzināt, kas tev padodas vislabāk.

  1. Darbs, kas tev nepatīk, liek tev vairāk tiekties uz darbu, kas tev patīk

Ir teiciens, ja tu dari darbu, kuru tu mīli, tad tas patiesībā nav darbs. Darot darbu, kas tev nepatīk liek tev saprast, ko tu vēlies un mudina tevi tiekties pēc patīkamā darba uz vismaz pāris stundām nedēļā. Izvēloties darbu, nekoncentrējies uz atalgojumu. Piedalies projektos vai īstermiņa darbos arī brīvprātīgi, vienkārši piedāvā savu palīdzību. Ja tev patiks, tas ko tu būsi pamēģinājis, tad tas vien jau būs tavs atalgojums un tavs virziens uz nākamo amatu būs daudz skaidrāks.

Avots: time.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment