Kā ātri mainīt jebkura cilvēka viedokli?

Sākumā noskaidro, vai cilvēks ir atvērts citam idejām

Pētījumu veicošie zinātnieki ievēroja, ka valoda, kādā cilvēks izsaka savu viedokli, var atklāt, vai viedokli iespējams mainīt. Tika noskaidrots, ka gadījumos, kad tiek izmantota vienskaitļa 1. persona “es”, viedoklis ir piekāpīgs, bet, ja tiek izmantota daudzskaitļa 1. persona “mēs”, gluži pretēji – viedoklis nav maināms. Tāpat cilvēks ir gatavs mainīt uzskatu, ja izsakās pozitīvi, izmanto tādus vārdus kā “lūdzu” un “palīdzība”, kā arī vairāk īpašības un apstākļa vārdu.

Tā ir spēle, kas balstīta uz skaitļiem

Jo vairāk cilvēku cenšas mainīt cilvēka pausto viedokli, jo lielāka iespējamība, ka viņš tik tiešām to mainīs.

Visu izšķir laiks

Ja esi viens no pirmajiem cilvēkiem, kurš atbild uz pausto viedokli, tad tev ir lielāka iespējamība pārliecināt viedokļa autoru mainīt domas nekā tiem, kas komentārus sniegs pēcāk.

Vienmēr izmanto mierīgu valodu

Jā, iespējams, ka mierīga valoda ir garlaicīga, tomēr tā tiek uztverta pavisam savādāk. Ir svarīgi atteikties no reakciju izsaucošu vārdu lietošanas. Garlaicīga un pēc iespējas mazāk mulsinoša valoda ir tā, kas vislabāk spēj pārliecināt cilvēkus mainīt uzskatus.

Specifisku piemēru lietošana

Mums cilvēkiem patīk vienkārša informācija, ko viegli varam apstrādāt un sagremot. Lietu konkretizēšana un tāda frāze kā “piemēram” atzīta par uzvarošām strīdā. Papildus – elektroniska saite uz apstiprinošiem materiāliem patiesi palīdz mainīt viedokli.

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment