Kā ātri pašam iemarinēt visgardākos šampinjonus svētku galdam

Marinētas sēnes gluži kā no veikala tikai 20 minūtēs – pie tam paša taisītas? Vienkārši! Mūsu šampinjonu uzkodu recepte pārspēj citas vismaz divu iemeslu dēļ: pirmkārt, tā ir nekaunīgi garšīgs, un, otrkārt, uzkoda tiek pagatavota ļoti ātri, raksta portāls Takprosto.cc!

Ja jūs joprojām domājat, ka sēņu marinēšana ir laikietilpīgs, nesteidzīgs un šausmīgi apgrūtinošs process, mēģiniet pagatavot sēnes pēc mūsu receptes. Tās acu mirklī pazudīs no svētku galda!

 

Sastāvdaļas:

– 1 kg šampinjonu

– 2 sīpoli

– 6-8 ķiploku daiviņas

– 75 ml augu eļļas

– 1 tējk sāls

– 1 ēd.k. cukurs

– 75 ml etiķa

– 10 gab krustnagliņas

Lasi arī: Īsts hīts Jaungada ballītei: salāti “Sniega karaliene” – īpaši patiks vīriešiem (foto recepte soli pa solim + VIDEO)

– 10 gab smaržīgie pipara zirņi

– 10 gab melnie piparu zirņi

– 1 tējk koriandrs

– 6 gab lauru lapa

 

 

Pagatavošana:

1. Šampinjonus nomazgā, notīra, lielākās sēnes sagriež 2–4 daļās.

 

2. Ielieciet sēnes sausā pannā, pārklājiet ar vāku un cepiet uz vidējas uguns 5 minūtes. Šampinjoniem vajadzētu iztvaicēt sulu.

 

3. Tikmēr pagatavojiet marinādi. Sasmalciniet ķiplokus plānās šķēlēs, sagrieziet sīpolu pusgredzenos un apvienojiet ar ķiplokiem dziļā bļodā. Pievienojiet augu eļļu, sāli, cukuru, smaržīgos un melnos zirņus, koriandru, krustnagliņas un lauru lapas. Aplejiet visas sastāvdaļas ar etiķi un kārtīgi samaisiet.

 

4. Pannā, kurā atrodas sēnes, pievieno marinādi un vāra uz lēnas uguns 5-7 minūtes. Izslēdziet uguni un ļaujiet sēnēm nostāvēties zem vāka vēl 3-4 minūtes.

 

5. Ielejiet sagatavotās sēnes ar marinādi 1,5 litru burkā, aizveriet vāku un ļaujiet tai pilnībā atdzist.

Lasi arī: Īsts hīts Jaungada ballītei: salāti “Sniega karaliene” – īpaši patiks vīriešiem (foto recepte soli pa solim + VIDEO)

6. Garšīgās marinētās sēnes var pasniegt uz galda! Labu apetīti!

 

Mājās pagatavotus marinētus šampinjonus var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 2 nedēļas hermētiskā traukā.

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment