Kā bez liekas piepūles 2 minūtēs notīrīt taukus no gāzes vai elektriskās plīts

Ir vēl daži līdzekļi, kas lieliski noderēs plīts tīrīšanā!

Mājsaimniecības ziepes. Šādas ziepes satur sārmu, tāpēc tās ir piemērotas ne tikai mazgāšanai, bet arī netīrumu tīrīšanai no jebkuras virsmas. Lai notīrītu plīti, nepieciešams sarīvēt daļu veļas ziepju gabaliņa, apliet ar pusi glāzes verdoša ūdens un labi samaisīt. Pēc tam šķīdumā iemērciet sūkli vai salveti un labi noslaukiet novecojušos taukus un netīrumus. Pēc tam jānoslauka ar mitru un sausu drānu.

Soda un ūdeņraža peroksīds. Lai ātri notīrītu olīti, jāsajauc 2 tējkarotes dzeramās sodas un nedaudz 3% peroksīda, lai veidotos pasta. Izmantojot zobu birsti, uzklājiet šo masu uz plīts virsmas vai rokturiem un pēc 7 minūtēm ar to pašu birsti notīriet rokturu virsmu. Pēc tam rūpīgi noslaukiet ar mitru drānu.

Mitras salvetes. Šādas salvetes satur spirtu, tāpēc tās labi tiks galā ar netīrumiem un taukiem, jo spēj tos izšķīdināt. Taču šī metode būs piemērota, ja virsma nav ļoti netīra. Ar mitru drānu uzmanīgi pārvelciet plīts paneli un, ja nepieciešams, atkārtojiet šo procesu.

Anīsa pilieni ar amonjaku. Uzklājiet anīsa pilienus, ko var iegādāties jebkurā aptiekā, uz kokvilnas diska un notīriet plīts virsmu un rokturus. Ja plīts ir ļoti netīra, atstājiet disku uz netīrās vietas uz dažām minūtēm un pēc tam rūpīgi noslaukiet. Bet procedūras laikā jāatver logs, jo pilieniem ir asa smaka.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment