Kā cīnīties ar briesmīgu kurpju smaku – pieci padomi

Ieliec apavus veļasmašīnā! Atkarībā no tā, no kā ir veidoti tavi apavi, vienkārša izmazgāšana veļasmašīnā varētu būt problēmas atrisinājums. Izņem šņores, un uz priekšu! Žūšanas laikā gan apavos ieliec saņurcītas avīzes.

Ieliec apavus saldētavā! Jo ilgāk tavas kājas atrodas apavos, jo siltāki un mitrāki tie paliek – ideāla vieta, kur savairoties baktērijām. Par laimi, saldētavas aukstums spēj tās visas nogalināt. Ieliec apavus plastikāta maisiņā un ievieto saldētavā uz vienu vai divām dienām.

Mazliet cepamās sodas. Tā pati lieta, kas balina tavus zobus, var palīdzēt pret tavu kurpju smaku. Ieber kurpēs vairākas ēdamkarotes cepamās sodas un atstāj uz nakti. No rīta vienkārši izber to visu ārā!

Citrons. Vecā labā recepte, kas sastāv no taviem mīļākajiem citrusaugļiem – apelsīni, laims, citrons un pat greipfrūts. Bet tev to iepriekš nāksies sagriezt un ielikt savās kurpēs – skābums, kas atrodas šajos augļos, iznīcinās nevēlamās baktērijas.

Tējas koka eļļa. Tējas koka eļļa satur tādas antibakteriālās īpašības, kas nogalinās mazos neliešus tavās kurpēs, kuri ir atbildīgi par smaku. Samiksē eļļu ar kādu citu skaisti aromatizētu eļļu – piemēram, lavandas vai piparmētru.

Avots: www.supercompressor.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment