Kā ēdiena gatavošanā izmantot šķidrumu no zaļajiem zirnīšiem un pupiņām: 3 foršas idejas

 

Grūtības darbā ar akvafabu

Strādājot ar akvafabu, var rasties dažas grūtības. Lai no tām izvairītos, jums jāzina dažas nianses. Tā, piemēram, auksta akvafaba saputojas daudz labāk, tāpēc pirms lietošanas tā pusstundu jāpatur ledusskapī.

Ko pagatavot no akvafabas?

Vegānu majonēze

Izrādās, ka no akvafabas sanāk ļoti garšīga majonēze. Tās pagatavošanai vajadzēs: 200 mililitrus akvafabas, 200 mililitrus augu eļļas, vienu ēdamkaroti citrona sulas vai etiķa, pusotru tējkaroti sinepju, pusi tējkarotes sāls.

Paņemiet augstu glāzi, ielieciet tajā visas sastāvdaļas, izņemot augu eļļu, un ar blenderi sakuliet visas sastāvdaļas.

 

Rezultātā jābūt biezai krēmkrāsas masai. Pēc tam tievā strūkliņā ielejiet eļļu, turpinot kult sastāvdaļas. Majonēze ir garšīga – daudz labāka par veikalā nopērkamo.

Bezē

Iepriekš šis smalkais un gaisīgais deserts, kas pazīstams kā “mīlestības bezē” un “franču skūpsts”, tika pasniegts tikai uz aristokrātu galdiem.

Bet tagad to var pagatavot jebkurā virtuvē, jo īpaši tāpēc, ka delikatese ietver minimālu sastāvdaļu daudzumu.

Sagatavojiet šādas sastāvdaļas: 150 mililitrus akvafabas, 100-150 gramus pūdercukura (atkarībā no tā, cik salds ir jūsu deserts), šķipsniņu vanilīnu vai vienu maisiņu vaniļas cukura, un vienu tējkaroti citrona sulas.

Lai sāktu, nolejiet šķidrumu no pākšaugiem dziļā bļodā, sakuliet ar blenderi vai mikseri, lai izveidotu baltas putas (visu, tāpat kā kuļot olu baltumus).

 

Tas aizņems aptuveni desmit minūtes. Turpinot kult, pakāpeniski pievieno pūdercukuru. Pēc apmēram četrām līdz piecām minūtēm pievienojiet citrona sulu un vaniļu. Turpiniet kult maisījumu, līdz tas ir ļoti stingrs – akvafabai nevajadzētu notecēt no putotāja.

Ņem cepešpannu, pārklāj to ar cepampapīru, uzliek bezē maisījumu un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 100-120 grādiem.

 

Desertu cep vienu stundu – gatavajam bezē jābūt cietam, drupanam un viegli noņemamam no papīra.

Makarūni

Šis gardais vegānu deserts jau sen ir iecienīts visā pasaulē. Ja konditorejas veikalos nekur nevar atrast franču gardumu bez olām, pagatavo pats.

Makarūnu sastāvā ietilpst: 125 mililitri akvafabas, 100 grami maltu mandeļu, 10 grami kakao pulvera, 100 grami pūdercukura, 100 grami baltā cukura, 30 mililitri ūdens. Krēmam vajadzēs: 250 gramus tumšās šokolādes, 125 gramus mandeļu piena.

Tātad, vispirms jums jāuzliek akvafabra uz plīts un jāuzvāra. 125 mililitru vietā jāpaliek 80 (periodiski jāuzliek uz svariem, lai pārbaudītu masu). Šķidrumu saputo līdz mīkstām putiņām.

Sagatavojiet sīrupu no cukura – piepildiet to ar ūdeni, uzlieciet uz plīts, uzvāra un pēc tam vāriet vairākas minūtes uz vidējas uguns. Karsto sīrupu ielejiet akvafabā pakāpeniski, saputojot sastāvdaļas ar mikseri vidējā ātrumā.

 

Kad sīrups beidzas, palieliniet ātrumu, līdz iegūstat stingras putas.

 

 

Atsevišķā traukā sajauc sausās sastāvdaļas – kakao, mandeļu miltus un pūdercukuru, tad pievieno akvafabu un ar lāpstiņu samaisa.

 

Gatavo masu liek konditorejas maisiņā un uzklāj uz cepampapīra vai silikona paklājiņa. Ideālais apļu diametrs ir trīs līdz četri centimetri.

Apkaisiet makaronus ar kakao un atstājiet uz letes istabas temperatūrā apmēram pusotru stundu.

 

Kad tie ir nedaudz sacietējuši (pieskaroties, tie nelīp pie pirkstiem), tos var likt cepeškrāsnī. Cepšanas temperatūra – 120 grādi, laiks – 30 minūtes.

Kamēr kārums cepas, pagatavo krēmu. Sasmalciniet šokolādi ar nazi un pārlejiet ar sasildītu mandeļu pienu.

Arī interesanti: Es vairs nemokos ar odu un knišļu kodumiem: zvejnieki ieteica lielisku tautas līdzekli

Pēc tam maisījumu liek uz plīts un maisa, līdz šokolādes gabaliņi pilnībā izšķīst un krēms sabiezē. Gatavā masa izrādīsies spīdīga un viendabīga.

Kad deserts gatavs, ņem ārā no cepeškrāsns un uz vienas makaronu daļas uzliek šokolādes krēmu, bet pa virsu uzliek otru daļu.

 

Kad esat izveidojis visus makarūnus, ielieciet tos traukā, pārklājiet un atstājiet istabas temperatūrā uz nakti. Tad tie kļūs mīkstāki.

COMMENTS

Leave a Comment