Kā iesakņot rozes no ziedu pušķa

Rozes zied skaisti, bet pēc nogriešanas ātri novīst. Lai pagarinātu viņu dzīvi, jūs varat sakņot rožu spraudeņus no pušķa.

Pušķos parasti ir ļoti skaisti retu šķirņu ziedi, kurus grūti atrast tirgū vai savā dārzā.

Bet jūs varat mēģināt tos iesakņot pats. Lai vēlāk tie katru gadu zied uz balkona, loga vai dārzā pie mājas.

Rožu iesakņošana

Kā iesakņot rozi mājās? Iesakņošanas procedūru vēlams veikt pavasarī vai vasaras pirmajā pusē. Un pats galvenais, tikai ar svaigām rozēm, tūlīt pēc pušķa pasniegšanas.

Izvēlieties rozi ar resnāko kātu, kuras vidū ir vismaz 3 pumpuri. Izvēlētajai rozei ar asu nazi 45° leņķī nogriež stublāja apakšējo daļu tieši zem apakšējā pumpura. Nogrieziet augšējo daļu 2 centimetrus virs augšējā zieda.

Apakšējā griezuma vietā veiciet sīkus iegriezumus. Noplēsiet visas lapas stublāja daļā.

Izšķīdiniet tējkaroti medus glāzē ūdens un atstājiet kātiņu tajā uz nakti. Kāta augšdaļu apsmērējiet izkausētā sveces vaskā, lai samazinātu mitruma iztvaikošanu.

Pēc tam stādiet sagatavoto spraudeni podā ar augsni. Labāk, lai kātiņš podā nestāv taisni, bet nelielā slīpumā. Ieliekat to zemē tā, lai virspusē paliktu tikai trešdaļa no kāta.

Apklājiet iestādīto rozes kātu ar nogrieztu plastmasas pudeli. Pirmo mēnesi katru dienu viegli aplaistiet zemi ap pudeli un, to noņemot, samitriniet kātu ar ūdeni no smidzināšanas pudeles, gluži kā īstā siltumnīcā.

Lasi arī: 6 veidi, kā vēl lietot magniju, kas jums bija jāzina jau vakar!

Kad uz kāta parādās pirmā lapa, noņemiet pudeli. Turpmāk vajag laistīt retāk. Pēc gada, kad roze kļūst stiprāka, pārstādiet to no poda dārzā.

Šādā veidā jūs varat ieaudzēt visdažādākās rožu šķirnes.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment