Kā izaudzēt rozi no griezta zieda

Ja esat nolēmis par katru cenu izaudzēt rozi no griezta zieda, to var izdarīt, ievērojot dažus noteikumus.

Daudzi cilvēki, kuriem tika uzdāvināts rožu pušķis, pamanīja, ka pēc dažām dienām uz stublājiem parādījās svaigi dzinumi. Protams, pirmā doma ir piešķirt augam jaunu dzīvību, izaudzējot jaunu tikpat apbrīnojama skaistuma ziedu.

Lai to patiešām jūs varētu izdarīt, jāievēro daži noteikumi.

Pagaidiet, līdz pušķis nokalst (bet ne pilnībā). No stublājiem izgrieziet spraudeņus tā, lai katrā no tiem būtu vismaz 3 pumpuri. Tas nozīmē, ka katram dzinuma fragmentam jābūt ar 2 starpmezgliem.

Ar asu žiletes asmeni vai nazi izdariet nelielu slīpu griezumu tieši zem pumpura un taisnu griezumu 0,5 cm virs pumpura. Ja ir lapas, noņemiet apakšējo lapu pilnībā, bet augšējo – līdz pusei.

Paņemiet preparātu augu sakņošanās uzlabošanai, atšķaidiet atbilstoši instrukcijai un ievietojiet spraudeņus šķīdumā uz 12-14 stundām.

Lasi vēl: Kā likvidēt skrāpējumus uz lamināta grīdas seguma

Sagatavojiet podiņu ar barojošu un irdenu augsni (veikalā var iegādāties gatavu augsni rozēm). Stādiet spraudeņus slīpi, pārliecinoties, ka vidējais pumpurs ir virs zemes, nedaudz virs augsnes virsmas. Ar pirkstiem viegli piespiediet augsni ap spraudeņiem.

Plastmasas pudeli ar atskrūvētu vāciņu sagrieziet uz pusēm aptuveni vidū. Ar augšējo daļu pārklājiet spraudeņus. Optimālā temperatūra stādiem ir +25 °C.

5-6 reizes dienā apsmidziniet stādus ar istabas temperatūras (vai pat nedaudz siltāku) ūdeni. Laiku pa laikam varat apsmidzināt ar vāju cirkona vai Epin šķīdumu. Augsnei podā visu laiku jābūt mitrai, bet ne skābai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment