Kā izveidojās liktenis zēnam, kura seja bija līdzīga karnevāla maskai

Rojs Lī Rokijs Denis bērnībā – foto no Яндекс.Картинки

Viņa gadījums ir sastopams pie viena no 220 miljoniem jaundzimušo.

Jaunas dzīvības rašanās un formēšanās bieži ir liela veiksmes spēle.

Mēs nevaram paredzēt, kā sakārtosies hromosomas un vai mazulis būs fiziski un garīgi vesels.

Lasi arī: Tev ir ļoti paveicies, ja viena no šīm zodiaka zīmēm ir tavs draugs

Rojs Lī Denis piedzima 1961.gadā Kalifornijā. Vecāki ir interesantas personības – mēs tādas esam redzējuši tikai kino. Viņi bija neformāli romantiķi ar alkām pēc brīvības.

Mamma – Rastija Denis. Kopš pusaudžu vecuma viņa lietoja alkoholu, 15 gadu vecumā pameta skolu, strādāja par dejotāju. Viņa aizrāvās ar motocikliem, pastāvīgi pavadīja laiku baikeru kompānijā. Tēvs – Rojs Denis, baikeris.

Rojs Lī Rokijs Denis bērnībā – foto no Яндекс.Картинки

 

Līdz divu gadu vecumam Rojs bija parasts zēns. Bet pēc tam viņu sāka mocīt galvassāpes. Pēc speciālistu rekomendācijas Roja mamma Rastija aizveda zēnu uz rentgenu, kur arī noskaidrojās sāpju iemesls.

Izrādījās, ka Rojam jaunākajam ir reta ģenētiska saslimšana. Šāds gadījums ir sastopams pie viena no 220 miljoniem jaundzimušo. Organisms šādā gadījumā pats sev rada kaitējumu – tiek izdalīts pārmērīgu kalcija daudzumu, kas noved pie galvaskausa deformācijas.

Tomēr tas nav pats briesmīgākais. Pārmērīga kalcija dēļ rodas dzirdes un redzes traucējumi. Speciālisti mazajam Rojam deva tikai 4 dzīves gadus. bet šis zēns negrasījās tik viegli padoties.

Roja mamma – foto no Яндекс.Картинки

 

Rastija ar vīru, lai arī bija apbēdināti par šādām ziņām, nolēma, ka Roju audzinās kā parastu bērnu.

Ārsti neredzēja jēgu tajā, ka vecāki grib zēnam mācīt lasīt un rakstīt – tā vai citādi redze drīz pazudīs. Bet Rastija mācīja savu dēlu. Tāpat viņa neslēpa savu dēlu no apkārtējiem. Tieši pretēji, viņa visur viņu ņēma sev līdzi, viņš bieži piedalījās baikeru ballītēs.

Pateicoties Roja mātes spītībai, zēns sāka iet skolā. Mācību iestādes administrācija sākumā pret to bija pret. Viņus mulsināja zēna ārējais izskats. Skola baidījās, ka Roja seja biedēs bērnus.

Lasi arī: 4 gadu vecumā sāka iet skolā, 17 gados ieguva diplomu. Kas noticis ar meiteni-brīnumbērnu no Samaras

Uz to brīdi zēna seja jau bija neatgriezeniski mainījusies. Tā atgādina briesmīgu karnevāla masku.

 

Kadrs no filmas “Maska” 1985.gadā – foto no Яндекс.Картинки

 

Rastija uzstāja uz savu. Rojs sāka iet skolā. Mācības viņam padevās grūti. Un arī klasesbiedri viņu uzreiz nepieņēma.

Bet zēna netipiskums, viņa neierobežotais optimisms un mīlestība pret tuviniekiem palīdzēja iekarot gan skolotāju, gan skolēnu sirdis. Bija konflikti, strīdi un pārpratumi. Bet, to visu pārdzīvojis, Rojs ar personīgu piemēru parādīja, ka izskats nav galvenais.

Rojs nomācījās līdz vidusskolai, bet tad viņu pievīla acis un ausis. Viņš dzīvoja divreiz ilgāk, nekā vecākiem prognozēja ārsti. Rojs Lī Deniss nomira 1978. gadā, nesagaidot savu 16. dzimšanas dienu.

Rastija Denis pēc zēna nāve nodeva dēla ķermeni medicīnas centram zinātniskai izpētei. Par šo rīcību sieviete tika kritizēta. Bet viņa pati neko sliktu tajā neredzēja.

 

Roja mamma vecumdienās – foto no Яндекс.Картинки

 

Lasi arī: Astrologi nosaukuši piecas zodiaka zīmes, kurām ir liela iespēja tikt pie lielas naudas līdz 2020. gada beigām

Balstoties uz Roja Lī Denis biogrāfiju, 1985. gadā bija uzņemta filma “Maska”. Galvenā varoņa māti tēloja dziedātāja Šēra.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment