Izskan pirmās spekulācijas un versijas par Rebenoka slepkavību

Latviju šokējusi pazīstamā advokāta Pāvela Rebenoka slepkavība. Tagad izskan pirmās versijas un spekulācijas par viņa slepkavību.

 

Pirmais pie sabiedrības griezās Rebenoka draugs un biznesa partneris jurists Mārtiņš Krieķis, kurš ir pārliecināts, ka slepkavība saistīta ar Rebenoka darbību Latvenergo un lietu, kas saistīti ar obligāto iepirkuma komponenti (OIK)! Viņš uzsvēra, ka laikā, kad Rebenoks pretendēja uz Latvenergo valdes priekššedētāja amatu (kur viņu virzīja toreizējais Ekonomikas ministrs un Rebenoka draugs Ralfs Nemiro), tam esot bijusi “bezprecedenta pretesība”!

Tāpat Krieķis izteica pieņēmumu, ka pie notikušās slepkavības pasūtīšanas vainojami politiskie spēki (tieši kādi, viņš nekonkretizē).

Viņš ir arī izsludinājis atlīdzību par palīdzību informāciju iegūšanā, lai noskaidrotu patiesību. “Izsludinu par slepkavu atrašanu 20000.00 Eur. Un īpaši par pasūtītājiem no politiķiem!”

Lasi arī: Kā izveidojās liktenis zēnam, kura seja bija līdzīga karnevāla maskai

Tiesa, zinātāji spekulē, ka, ja slepkavība tiešām saistīta ar Rebenoka profesionālo darbību, tad tā, visticamāk, saistīta tieši ar Olainfarm, nevis Latvenergo, jo attiecībā uz Latvenergo, Rebenoks vairs nebija aktuāls, svaukārt Olainfarm nesaskānas arvien rit pilnā sparā.

Tuvākā laikā gaidāmas kārtējās akcionāru sapulces, un uz spēles ir liela nauda. Divi grupējumu uzņēmumā cīnās par ietekmi un varu, un Rebenoks pārstāvēja vienu no šiem grupējumiem (kopā ar jau pieminēto Mārtiņu Krieķi)!

 

Jāatgādina, ka vēl pērn martā Rebenoks, vēl esot “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Tajā laikā uzņēmums iegādājās arī ļoti dārgu un smalku bruņu auto (ar to gan Rebenoks nepārvietojās, bet tas ieskicē to, cik saspīlēta bija gaisotne)!

Tikmēr Valsts policija izskata 2 versijas par slepkavību.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta – par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Policija patlaban izskata divas versijas par advokāta slepkavību.

Lasi arī: Magones vīrs Žanis atradis, iespējams, lielāko beku Latvijā

Viena versija ir, ka slepkavība saistīta ar laupīšanu, bet otra – ar viņa profesionālo darbību. Policija gan neprecizē, ar kādu tieši profesionālo darbību, proti, advokāta, uzņēmējdarbību vai politisko darbību.

Uzbrukumā Rebenokam smagi cietis arī viņa draugs veterinārārsts Ingus Balandins! Lūk viņu foto ar vienu no Olainfarm akcionārēm Irinu Maliginu:

Veterinārārsts Ingus Balandins, Irina Maligina un Pāvels Rebenoks. (Foto: Facebook)

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment