Kā kurināt krāsni nedrīkst nekādā gadījumā! 5 biežākās kļūdas kurinot

Pareizi – Ja vēlaties krāsni kurināt pareizi, tad pacietīgi jāgaida, kamēr izdeg visas ogles, tikai pēc tam atļaus aizbīdni aizvērt. Gadījumā, ja jau esat pabeidzis kurināšanu, tad atlikušās ogles jāpiebīda pie durvīm, saliekot tās kaudzītē. Ja ogles nav palikušas, droši varat aizvērt aizbīdni.

Nav pareizi izmantot dažādus malkas veidus. Dažādām koksnes šķirnēm ir atšķirīgs sadegšanas laiks un siltumu izdala tikpat dažādi.

Lasi vēl: “Veiksme uzsmaidīs”: 2024. gada aprīļa otrajā dekādē 3 zodiaka zīmēm sāksies jauna dzīve

Pareizi – vēlams ņemt tikai vienu malkas šķirni. Vislabāk šim nolūkam lietot bērzu vai ozolu. Un nav vērts ņemt skuju vai citu sveķu kokus. Sveķi ātri piesārņo skursteņa sieniņas, bet tīrīt tās ir neiedomājami sarežģīti. Bieži vien ar to daudzi arī nenodarbojas, un, stipri nogulsnējoties, sodrēji vienkārši maina caurules.

Atklāju noslēpumu, kā viegli noņemt rūsu no jebkuras vannas istabas virsmas

Drošības pamatnoteikumi

Pat tad, ja kurināt krāsni ir pareizi, jāatceras arī citi noteikumi, pie kuriem noteikti jāpieturas. Tas var glābt jūs no ugunsgrēka un saindēšanās ar gāzi:

Nelietojiet degtspējīgus šķidrumus krāsns kurināšanai;

Vēlams, pārtraukt kurināt krāsni vismaz divas stundas pirms laika, kad plānojat iet gulēt;

Ņemiet vērā, kāda ir jūsu krāsns un kurtuvē izmantojiet tikai to kurināmā veidu, kas tai atbilst.

Lasi vēl: Ko darīt, ja mežā nejauši satiec vilku? Tikai viens padoms

Ja centīsieties to visu ņemt vērā un nepieļausiet kļūdas, varat nešaubīties par savas krāsns ilgo darbību un nepārdzīvot par iespējamu ugunsgrēku vai saindēšanos ar tvana gāzi.

Leave a Comment