Kā likvidēt gludekļa atstātās pēdas uz auduma?

Pat vispieredzējušākās saimnieces pieļauj kļūdas. Uz mirkli novērsi uzmanību, paskatījies pa logu vai nenomainīji gludekļa režīmu, un te jau tava mīļākā lieta ir sabojāta ar dzeltenu gludekļa nospiedumu.

Nekādu problēmu! Viss ir salabojams! Galvenais ir sākt traipa noņemšanu uzreiz pēc tā parādīšanās, tad veiksme ir garantēta.

Mūsdienu sadzīves ķīmija piedāvā produktus jebkuras izcelsmes traipu noņemšanai. Taču tie ne vienmēr ir pa rokai īstajā brīdī. Un nevajadzīga saskare ar ķīmisku līdzekli nenāks par labu. Gandrīz jebkuru tīrīšanas un mazgāšanas ķīmisko līdzekli var aizstāt ar tiem, kas ir jebkuras saimnieces mājoklī.

Ja nejauši uz auduma palicis apdegums, mēģiniet precīzi noteikt, no kāda materiāla ir šūts izstrādājums. No tā ir atkarīgs, ar ko noņemsiet traipu. Uzmanīgi izlasiet informāciju uz etiķetes.

Baltu vai ļoti gaišu kokvilnas audumu var tīrīt dažādos veidos. Atšķaidiet 5 gramus balinātāja 1 litrā silta ūdens un uzklājiet šķīdumu uz traipa. Atstājiet uz dažām minūtēm un rūpīgi noskalojiet tīrā tekošā ūdenī. Ja traips nepazūd, atkārtojiet procedūru, tikai šoreiz izšķīdiniet 1 tējkaroti veļas pulvera glāzē ūdens.

Bojāto vietu var apstrādāt arī ar citrona sulu. Atstājiet sulu uz 10-15 minūtēm, pēc tam labi noskalojiet tekošā ūdenī un nomazgājiet ar traipu tīrītāju.

Lasi vēl: Kā atpazīt vīrieti, kurš ir jaunava?

Karsta gludekļa pēdas uz gaiša vilnas auduma var noņemt ar amonjaka un ūdeņraža peroksīda maisījumu, kas sajaukts vienādās proporcijās. Uz melnas krāsas traipiem – mēģiniet izmantot nagu vīlīti. Uzmanīgi noņemiet sabojāto auduma kārtu un gludiniet priekšmetu caur mitru marli, spēcīgi nespiežot gludekli.

Gludekļa pēdas uz viskozes audumiem var noņemt ar denaturēto spirtu. Samērcē vates tamponu vai tīras putuplasta gumijas gabaliņu spirtā un iesmērē līdzekli traipā. Ļaujiet produktam kādu laiku iesūkties, pēc tam rūpīgi izmazgājiet produktu.

Praktiski jebkuru audumu var atjaunot, samērcējot sabojāto lietu raudzētā piena produktā, piemēram, skābpienā. Mērcēšanas laiks būs ilgāks – līdz pusotrai stundai. Pēc tam labi izmazgājiet apdegušo vietu ar rokām tajā pašā šķīdumā un pēc tam tekošā ūdenī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment