Kā mājās pagatavot zefīriņus, kas burtiski kūst mutē. Gardāki un dabīgāki par veikalā pirktajiem!

Šodien es tev pastāstīšu, kā mājās pagatavot garšīgus un maigus zefīrus. Mani bērni par šo našķi ir stāvā sajūsmā! Manis gatavotie zefīri ne tikai burtiski kūst mutē, tie ir arī simtprocentīgi dabīgs gardums, kādu noteikti nevarēsi iegādāties veikalā.

Sastāvdaļas:
30 grami želatīna;
4 glāzes cukura;
0,5 tējkarotes sodas;
1 tējkarote citronskābes;
350 mililitri ūdens.

Želatīnu aplejam ar 100 mililitriem ūdens un atstājam, līdz tas pilnībā uzbriest. Šis process aizņem vidēji 10-15 minūtes.

Katliņā sajaucam cukuru ar atlikušo ūdeni, liekam uz nelielas liesmas un vārām, kamēr masa kļūst caurspīdīga, vienlaikus maisot, lai nepiedeg. Vārām 3 minūtes un izslēdzam plīti.

Želatīnu pievienojam cukura masai un saputojam ar mikseri ātrajā režīmā. Putojam 5 minūtes, pievienojam citronskābi un sodu. Tad vēl 15 minūtes putojam, līdz masa kļūst bieza un paceļot mikseri, lēnām krīt nost no uzgaļa.

Paplāti vai veidni ieziežam ar rafinētu augu eļļu bez smaržas un ar ēdamkaroti izliekam masu pa porcijām.

 

Padoms: masu arī var izspiest no konditorejas maisiņa vai cieša maisiņa ar nogrieztu galu.

Atstājam masu uz galda 30 – 40 minūtes.

Tad apviļājam zefīrus kukurūzas cietē vai pūdercukurā, savienojam kopā 2 zefīrus un novietojam uz šķīvja.

Šis ir pats vienkāršākais apburošā deserta variants. To var pagatavot arī, izmantojot jebkuru sulu vai augļu biezeni, kas garšo taviem bērniem.

Nu redzi, zefīru pagatavošana mājās nav nekāda “neiespējamā misija”, kā tev, iespējams, šķita līdz šim, katrā ziņā konditora diploms nav nepieciešams. Būsim tev pateicīgi, ja dalīsies ar šo lielisko recepti sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment