Kā pagatavot gaļu uz restēm, ja fantāzija ir izsīkusi, bet šašliki jau apnikuši.

Sīpolu bumbiņas ar bekonu ir īsts atradums saimniecei.

Vasaras pēdējās dienas ir pats labākais laiks, lai dotos pie dabas. Ja nepavisam negribas ņemties ar šašliku marinēšanu, tad ir vērts pievērst uzmanību šai receptei. Satriecoši maiga gaļa, kas pagatavota uz restēm visai neierastā veidā, noteikti garšos jūsu viesiem un kļūs par īstu sezonas atklājumu.

Sīpolu bumbiņas ar bekonu.

Ir pieņemts uzskatīt, ka par vienīgā šašlika alternatīva ir desiņas un cīsiņi, kas apcepti virs ugunskura. Patiesībā ir arī citas labas receptes, kas būs gan maciņam draudzīgas, gan arī to pagatavošana ir pavisam vienkārša. Piemēram, gaļas bumbiņas ar bekonu un sīpoliem, kuru recepte ir atrodama zemāk.

Sastāvdaļas, kas nepieciešamas ēdiena pagatavošanai.

Gaļas bumbiņu pagatavošanai jums vajadzēs liellopa malto gaļu, 2-3 vidējie sīpolus, bekonu un nedaudz sasmalcinātu šampinjonu. Sākumā vajadzētu sadalīt sīpolus tādos gabaliņos, kā parādīts bildē. Ēdiena pagatavošanai noderēs tikai lielākās sīpolu „ziedlapiņas”. Pārējo jāsasmalcina un jāpievieno maltajai gaļai. Papildus gaļai var pievienot pētersīļu, sasmalcinātas sēnes un rīvmaizi.

Izmīcītu un atpūtināto malto gaļu pildiet sīpolu formiņās. Garšas uzlabošanai katras bumbiņas viducī var iespiesta siera gabaliņu. Kausētais siers sniegs jūsu ēdienam krējumainu garšu. Beidzamais posms ir pats interesantākais. Sīpolu bumbiņas jāaptin ar bekonu, bet lai tie saglabātu savu sākotnējo izskatu, tās jānostiprina ar zobu diegu vai zobu bakstāmo.

Ar bekonu aptītās sīpolu bumbiņas.

Šādi sagatavotās bumbiņas var cept cepeškrāsnī vai uz grila. Tās būs gatavas nieka pusstundas laikā. 5-10 minūtes pirms gatavības bumbiņas pārziež ar jebkādu barbekjū mērci, tad turpina cepšanu līdz gatavs. Šo ēdienu var pasniegt ar dažādām piedevām, vai arī vienkārši ar dārzeņu salātiem.

Ja vēlies uzzināt sīkāk par to, kā pagatavot gaļas bumbiņas ar bekonu un sīpoliem, noskaties video.

Avots:

novate

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment