Kā piedzīvot veselīgu mīlestību?

Mīlestība mēdz būt gan laimīga, gan nelaimīga, bet tāda ir dzīve un jāmēģina rast katrā situācijā to labāko, kas ir noticies un ko tu pats sev esi ieguvis. 

Galvenais atzinums ir tas, ka jebkura pieredze tomēr ir svarīga. Kāpēc? Tāpēc, ka pat ja tava pašreizējā situācija tevi neapmierina, tā spēlē savu lomu, parādot to, kā tu jūties, nesekojot savām sirds vēlmēm. Pieņem šo pieredzi tādu, kāda tā ir, un izsaki tai pateicību par to, ka tā tev parāda vienu no daudzajām dzīves nokrāsām.

Lai mainītu savu mīlestības pieredzi, paraugies uz daudzajām neveselīgas mīlestības pazīmēm un nosaki, vai kāda no tām attiecas uz tevi. Ja tā ir, padomā par to un atrodi iemeslu, kāpēc tev šķiet, ka tā pastāv. Piemēram, ja tev šķiet, ka izjūti atkarību no sava partnera vai nepārtraukti jūti nepieciešamību pēc viņa klātbūtnes, pajautā sev kāpēc. Šo lietu pierakstīšana un apdomāšana, vai saruna ar cilvēku, kas ir pārvarējis līdzīgus izaicinājumus, arī var palīdzēt.

Beigu beigās tev ir jāsaprot, kāpēc tu neliec punktu šai situācijai. Iemesls tam var būt nepilnvērtības sajūta. Iespējams, ka kāda no pagātnes rētām vēl nav sadzijusi vai arī tu baidies sevi apgrūtināt. Neskatoties uz iemeslu, ja tu pārdomāsi situāciju un apzināsies problēmas esamību, tu arī sapratīsi sevi pašu labāk, lai varētu pieņemt lēmumu mainīt šo situāciju un pārvarēt negatīvās izjūtas.

 

Avots: collective-evolution.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment