Kā un kādā režīmā mazgāt spilvenus ar dažādiem pildījumiem

Vai ir iespējams mazgāt ortopēdiskos spilvenus veļas mazgājamajā mašīnā

Ražotāji apgalvo, ka lielāko daļu šo modeļu vispār nav nepieciešams mazgāt – īpaši tos, kas izgatavoti no “Memory” putām. Tas ir mūsdienīgs materiāls, kas neuzkrāj sviedrus un putekļus – šādu spilvenu var droši lietot vairākus gadus. Ja sūtīsiet to mazgāt mašīnā, izstrādājuma struktūra sāks pasliktināties un zaudēs savas īpašības.

Vienīgais, ko var un vajadzētu darīt ar ortopēdiskajiem spilveniem, ir vēdināt tos ārā vai uz balkona. Nav lieki arī mazgāt pārvalkus, ievērojot uz iepakojuma norādījumus.

Ja pēkšņi esat lietojis izstrādājumu bez pārvalka un uz tā parādījies traips, tad šajā gadījumā instrukcija, kā pareizi mazgāt spilvenus, ir elementāra – vienkārši uzklājiet uz problemātiskās vietas ziepju šķīdumu, berzējiet ar sūkli, tad noslaukiet ar ūdenī samērcētu drānu un nosusiniet. Nav nepieciešams mazgāt pilnībā, jo īpaši ne veļas mašīnā.

Kā mazgāt bambusa spilvenus

Daudzi cilvēki dod priekšroku gulēt uz spilveniem ar dabīgiem organiskiem pildījumiem (kokvilna, bambuss, lini vai eikalipts). Taču jāzina, kā pareizi mazgāt spilvenus veļas mašīnā, lai tie nezaudētu savu izskatu un unikālās īpašības.

Bambusa spilveniem jāizvēlas režīmi “maiga mazgāšanā” vai “vilna”, jāieliek minimālais apgriezienu skaits un jālieto tikai šķidrie želejas līdzekļi – ne pulveris. Atcerieties arī, kādā temperatūrā vislabāk mazgāt bambusa spilvenus – ne vairāk kā 40 grādu temperatūrā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment