Kā noteikt narcisu tikai ar VIENU jautājumu?

Balstoties uz Ņujorkas zinātnes žurnāla analīzes, ir nepieciešams tikai viens jautājums, lai noteiktu to, kurš no taviem draugiem un paziņām ir pārāk apsēsts pats ar sevi.

Tas ir vienkārši un tieši, pajautā viņam: “Cik ļoti tu piekrīti vai nepiekrīti apgalvojumam: es esmu narciss.” Izrādās, ka sevi mīlošs cilvēks iespējams atzīs, ka viņš pārāk daudz rūpējas par sevi un savu izskatu, bet noteikti to nesaskata kā kaut ko sliktu.

Līdzīgi ir ar atkarību atzīšanu. Cilvēks var apzināties, ka viņš bieži un lielos apmēros patērē alkoholu, bet var nesaskatīt to kā problēmu, lai gan apkārtējiem cilvēkiem tā jau sen šķiet kā problēma.

Šī tēma ir kļuvusi īpaši aktuāla pēdējā laikā, kad pat vārds “selfijs” ir oficiāli atzīts par vārdu un iekļauts Oksfordas vārdnīcā 2013. gadā. Mūsdienu sabiedrībā ir arvien grūtāk saprast, kurš ar sevi aizraujas normas robežās un, kad jau tas ir pārāk daudz.

Zinātnieki min, ka viens no stabilākajiem rādītājiem, ka viņš ir pilnīgs narciss, ir, ja cilvēks publicē vismaz 1 pašbildi dienā.

Mīlēt sevis ir labi, bet ir jāiemācās sevi mīlēt patiesi. Tā, kad vairs nekārojas pēc apkārtējo cilvēku novērtējuma un “patīk” pogām.

Avots: independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment