Kad aizeju ciemos, 5 minūšu laikā nosaku vai saimniece ir laba, vai nekārtīga

Saimnieces nekārtīgums uzreiz krīt acīs. Tiklīdz es šķērsoju kāda cita mājas slieksni, man ir vajadzīgas tikai dažas minūtes, lai to redzētu,. Tāpēc pievērsiet uzmanību šīm lietām mājās, lai neapkaunotu sevi viesu priekšā.

1. Priekšnams

Reizēm gadās, ka vienkārši ieej pie kāda ciemos un redzi, kā priekšnamā viss ir nevīžīgi nolikts, pareizāk sakot, mētājas apavi, kas turklāt ir vēl arī netīri. Un dažkārt šajā vietā sakrājas ļoti daudz virsdrēbes, somas, bērnu mugursomas, lietussargi, visādi apavu tīrītāji, maisiņi un tā tālāk, arī durvju paklājiņš dubļos.

Saimniece, kura sevi uzskata par labu, vienmēr parūpēsies, lai gaitenī nekas tāds nebūtu bijis, lai viss būtu glīti uzlikts uz pakaramiem, un paklājs būtu tīrs. Lai kurpes stāvētu īpašā skapītī.

2. Durvis

Kaut kāda iemesla pēc daudzi neatceras par durvīm. Bieži pamanu, ka durvju rokturi ir netīri, bet uz pašām durvīm ir roku nospiedumi. Es to bieži redzu gan uz ārdurvīm, gan iekšdurvīm.

Laba saimniece uztur durvis tīras.

LASI VĒL: Nosauktas zodiaka zīmes, kuras nevar atvadīties no pagātnes

3. Santehnika un vanna

Pirmkārt, visi, atnākot ciemos, dodas uz vannasistabu nomazgāt rokas. Un tā acis neviļus raugās uz santehniku. Ja vanna, izlietne un tualete ir netīra, es izjūtu riebumu, tas man ir pretīgi.

Un vannasistabā vai tualetē es vienmēr pievēršu uzmanību smaržai un dvieļiem. Ja dvieļi ir mīksti, tīri un svaigi smaržo, tad uzreiz ir skaidrs, ka saimniece ir laba. Bet, ak vai, esmu bijusi ballītē, kur vannas istabā dvieļi nepatīkami smaržoja, bija nepatīkami tos lietot.

Vēl dzīvoklī acis pievērš uzmanību grīdai, uzreiz redzami atkritumi un drupatas. Un arī spoguļa tīrība ir pamanāma.

Un, protams, skatos uz traukiem. Īpaši, ja tēju ielej netīrā krūzītē.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment