Kad gribās sarīkot svētkus vēderam! Kārtainie salāti “Ūdensvīrs”

Jums noteikti patiks šī recepte!

Šodien iepazīstināšu jūs ar kārtaino salātu recepti ar nosaukumu “Ūdensvīrs”. Es nezinu, no kurienes radies šis nosaukums, bet salāti ir garšīgi.

To sastāvā ir marinēti gurķi, avokado, zivju konservi un citi produkti. Ūdensvīra salāti būs piemēroti pat uz svētku galda. Salāti ar savu garšu noteikti neapkaunos mājas saimnieci.

Sastāvdaļas:

• Zivju konservi eļļā vai savā sulā – 1 kārba. Var izmantot jebkuru konservu kārbu
• Cietais siers – 100 grami
• Mazi marinēti vai sālīti gurķīši – 7 gabali. Ja gurķi ir vidēja lieluma, ņem divus vai trīs gurķus,
• Olas – 3
• Avokado – 1
• Loki – 1 neliels ķekars
• Ķiploka daiviņa – 1
• Majonēze mērcei – pēc vajadzības


Pagatavošana:

Lai pagatavotu Ūdensvīra salātus, ielieciet zivju konservus bļodā un saberziet tos ar dakšiņu. No zivs nav nepieciešams pagatavot putru, lai paliek nelieli gabaliņi.

Olas uzvāra, atdzesē un atdala dzeltenumus no baltumiem. Uz vidējas rīves sarīvē atsevišķi baltumus un dzeltenumus.

Ar nazi smalki sasmalcina ķiploku un sajauc ar majonēzi. Samaisa.

Nomizo avokado, tad sarīvē uz rupjas rīves. Cieto sieru sarīvē vidēji lielās skaidiņās. Ar nazi sasmalcina lokus.

Nelielus gurķus sagriež plānos riņķos. Vidēja lieluma gurķus sagriež pusriņķos. Ja vēlaties, gurķus varat sagriezt salmiņos.

Visas Ūdensvīra salātu sastāvdaļas ir gatavas. Tagad varat ķerties pie salātu salikšanas. Lai to izdarītu, salātu bļoda vai salātu forma jāpārklāj ar pārtikas plēvi.

1. Uzklājiet pirmo kārtu – rīvētu sieru un piespiediet to ar dakšiņu. Viegli apsmērē ar majonēzi.
2. Otrais slānis – loki. Nedaudz apsmērē ar majonēzi.
3. Trešais slānis – izkārtojiet gurķus un virsmu viegli apsmērē ar majonēzi.
4. Ceturtais slānis – olas dzeltenums. Vēlreiz pārziež ar majonēzi.
5. Piektais slānis – atkal gurķu riņķi. Majonēze šeit nav vajadzīga.
6. Sestais slānis. Zivju konservs, kuru nedaudz izlīdzina. Nelieciet majonēzi.
7. Septītais slānis – atkal gurķu riņķi. Izklāj pa vienam un pārziež ar majonēzi.
8. Astotais slānis. Izklāj rīvētu olu baltumu, nedaudz sablīvē. Nelieciet majonēzi.
9. Devītais slānis – rīvēts avokado. Izklāj, piespiež. Un visbeidzot apsmērē ar majonēzi.

Tas ir viss. Ūdensvīra salāti ir gatavi. Pārklājiet tos ar platu šķīvi un ātri apgrieziet otrādi. Noņemiet salātu bļodu un plēvi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment