Kad tiek stādītas zemenes? Pavasarīgs atgādinājums tiem, kas rudenī “nogulējuši”

Zemenes ir kā vasaras noskaņas simbols gandrīz katrā mājā. Šī auga audzēšana nav tik sarežģīta – ir nepieciešams tikai nodrošināt labu augšanas pamatu un pēc tam tas prasa minimālu aprūpi.

Bet, kad būtu vislabākais laiks stādīt zemenes?

 

Ja jūs lielāko darbu ar zemenēm veicāt rudenī, tostarp augsnes mēslošanu un stādu sagatavošanu, tad ir iespējams pavasarī pievienot jaunus stādus. Tomēr ir daži svarīgi smalkumi, ko jums jāzina pirms sākat stādīt zemenes, vai nu pavasarī, vai rudenī.

Kad rudenī tiek stādītas zemenes?

 

Nav jaunums, ka zemenes parasti tiek stādītas rudenī, jo tas ir parasts periods šiem augiem. Stādīšana jāveic ne tikai rudenī, bet gan vasaras beigās un rudens sākumā.

Tas ir no aptuveni augusta vidus līdz septembra vidum, bet ne vēlāk kā līdz 10. septembrim. Zemenēm, kas tiek stādītas vēlāk, nav pietiekami daudz laika, lai nostiprinātos, tāpēc tām var būt problēmas ar ziemas pārdzīvošanu. Šajā gadījumā labāk ir pagaidīt un stādīt zemenes pavasarī.

 

Tomēr svarīgi ir uzmanīgi sekot laikapstākļiem un pieredzei, jo siltās ziemas un ilgstošais rudens karstums var pagarināt zemeņu stādīšanas sezonu vēl ilgāk, pat līdz septembra beigām vai pat oktobra vidum, kā tas bija 2023. gada rudenī.

Šajos apstākļos labāk ir pielāgoties konkrētajai laikapstākļu situācijai un veikt stādīšanu, kad tas ir vislabākais laiks augu labklājībai.

Kad zemenes stāda pavasarī?

 

Nav redzēts, ka kāds iebilstu, ja jūs izvēlēsities stādīt zemenes pavasarī. Turklāt, jo agrāk jūs to darīsiet, jo lielāka var būt raža tajā pašā sezonā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tādēļ ir ieteicams stādīt šos augus pēc iespējas ātrāk, kad augsne ir izžuvusi. Attiecībā uz pavasara zemeņu stādīšanas laiku, tas var atšķirties atkarībā no ziemcietības zonas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment