Kādā ballītē nogaršoju gardu vācu kartupeļu ēdienu, nekad agrāk tā nebiju gatavojusi. Tagad gandrīz visu laiku gatavoju ģimenei un svētkos

 

Pagatavošanas gaita:

Vispirms gatavosim kartupeļus. Tos nepieciešams nomazgāt, nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves. Kartupeļus nepieciešams iesālīt un atstāt uz 5-7 minūtēm, lai notecētu liekā sula, kas jāizspiež.

Tad ņemam trīs olas un atdalām dzeltenumus no olbaltumvielām. Kartupeļiem pievienojiet olu dzeltenumus, pievienojiet arī trīs ēdamkarotes miltu un samaisiet. Olu baltumus sakuļ ar mikseri līdz krēmīgai konsistencei un pievieno bļodā ar kartupeļiem, samaisa. Sāls un pipari pēc garšas.

Paņemiet cepešpannu, pārklājiet to ar cepampapīru un ieeļļojiet ar augu eļļu. Kartupeļu masu izklājam uz pergamenta un izlīdzinam pa visu virsmu. Tad liekam cepties cepeškrāsnī 35 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Pildījuma sagatavošana:

Sēnes smalki sagriež un liek cepties uz pannas. Kad mitrums no sēnēm iztvaiko un tās ir apceptas, pievieno smalki sagrieztus sīpolus un sautē vēl 10-12 minūtes.

Kad kartupeļi ir gatavi, izņem tos no krāsns un ļauj atdzist. Kartupeļiem virsū smērē krēmsieru un ietauko vai pārkaisa ar parasto rīvētu sieru.

Izklājam sēņu un sīpolu pildījumu, apkaisa ar zaļumiem un ietin rullī. Atstāj ievilkties un tad pasniedz. Iznāk ļoti garšīgs un skaists kartupeļu rullītis uz svētku galda.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment