Kāda vērīga garāmgājēja ziņo par reibumā esošu vīrieti, kura uzraudzībā nodoti divi mazi bērni

21. maijā neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu manāmi iereibušu vīrieti ar diviem maziem ātrās ēdināšanas restorānā “McDonald’s”. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Kārtības sargus pie norādītās restorāna ieejas sagaidīja izsaucēja. Ziņotāja pastāstīja, ka viņas uzmanību iereibušais kungs jau piesaistījis Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, kur viņš it kā jokojoties iespēris līdzpaņemtajai meitenei pa kājām. Vīrietis bijis acīmredzamā reibumā – streipuļojis, plātījies ar rokām un nepamatoti uzrunājis citus garāmgājējus.

Aculieciniece sākotnēji šaubījusies, vai zvanīt policijai, taču vērojot vīrieša pārgalvību liekot bērniem šķērsot Merķeļa ielu pie luksofora aizliedzošā signāla, nolēmusi ziņot likumsargiem.

Policisti, ienākot ēdināšanas iestādē, uzreiz pamanīja aprakstam atbilstošu vīrieti. Jau pieejot pie kunga, sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka. Turpat netālu pie galdiņa sēdēja divi bērni – astoņus gadus veca meitene un 11 gadus vecs zēns.

Pārrunu laikā noskaidrots, ka vīrietis ir krusttēvs astoņus gadus vecajai meitenei. Bērni pastāstīja, ka vecāki nav gribējuši viņus palaist pastaigāties kopā ar krusttēvu, taču vēlāk tēvs atļāvis.

Sarunas laikā iereibušais vīrietis sāka lamāties ar cieņu aizskarošiem vārdiem, tāpēc nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,42 promiļu reibumā. Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods 100 eiro.

Savukārt bērni nogādāti dzīvesvietā, kur no mātes pieņemta liecība. Sieviete skaidroja, ka krusttēvs nesen atbraucis no ārzemēm. Sākotnēji vecāki kategoriski lieguši bērniem doties pastaigāties ar iereibušo vīrieti, taču vēlāk mātei nezinot tēvs atļāvis.

Lietas materiāli saistībā ar bērnu nodošanu reibumā esošai personai nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālistiem izvērtēšanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment