Kādas lietas nedrīkst mazgāt ar kondicionieri: lielākā daļa saimnieču pieļauj letālas kļūdas

Tas nemīkstina lietu, bet tai kaitē – kādas lietas nedrīkst mazgāt ar kondicionieri.

Veļas kondicionieris mīkstina cieto ūdeni, padara tīru veļu smaržīgu un novērš statisko elektrību. Kondicioniera pievienošana veļas mazgāšanas laikā uz auduma šķiedrām rada plānu “aizsargkārtiņu”, padarot tās mīkstākas. Taču aizsargplēves efekts ne vienmēr ir piemērots, jo ne visiem audumiem tas ir nepieciešams.

Dažiem audumu veidiem kondicionieri kategoriski nevajadzētu lietot, jo tas var sabojāt audumu un lietas.

Kādiem audumu un lietu veidiem nekad nevajadzētu lietot kondicionieri

Frotē dvieļi

Daudzas saimnieces pieļauj lielu kļūdu, pievienojot kondicionieri frotē dvieļu mazgāšanas laikā. Kondicionieris kļūst par galveno nepatīkamas smakas cēloni. Paradoksāli, bet pēc mazgāšanas ar kondicionieri dvieļi sāk smaržot pēc mitruma, nevis svaigi. Fakts ir tāds, ka saskares ar kondicionieri dēļ audums zaudē absorbcijas īpašības – mitrums sastingst šķiedrās un izdala nepatīkamu aromātu, dvieļi ilgi žūst.

Lasi vēl: Kā apstrādāt apavus mājas apstākļos, lai pasargātu tos no mitruma: labākie līdzekļi

Vilna un kašmirs

Nekad nedrīkst lietot kondicionieri uz kašmira un mohēras vilnas. Kondicioniera iedarbības rezultātā tie zaudē tekstūru un spēju saglabāt siltumu. Turklāt no vilnas audumiem kondicionieris slikti izskalojas.

Dabiskais zīds

Zīda audumus var mazgāt veļasmašīnā maigā režīmā, bet nepievienojot kondicionierus vai skalošanas līdzekļus. Šie līdzekļi var radīt svītras uz auduma, sabojājot tā izskatu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment