Kādēļ katram vīrietim vajadzētu cilāt svarus?

Sasprindzinot savu muskuli, tu jūti, ka tas ne būt nav ne ļengans, ne, tā saucamie, peļu vēderiņi. Tā ir. Tu visticamāk esi vidējas miesas būves ar pietiekamām ķermeņa aprisēm. Katrā tavā rokā ir aptuveni 2.3 kg muskuļu, kas sastāda aptuveni 10% no visas ķermeņa muskuļu masas. Tomēr laika posmā no 24-50 gadiem, nedarbinot savus muskuļus, tu dod viņiem startu sarauties un atslābt. Tad beigās tev paliek tikai ļengana āda un masa, kura turas pie kaula. Pēc 60 gadu sasniegšanas, vīrietis gada laikā zaudē vismaz 1% no muskuļu masas.

Svaru celšana palīdz nostiprināt Tavus kaulus

Vecums nenāk viens! Ar gadiem tavi kauli kļūst arvien vārgāki un trauslāki, bet, ja tu tos nodarbini un neļauj tiem atslābt, tad ķermenis šos signālus uztver kā nepieciešamību saglabāt gan muskuļu masu, gan kaulu stiprumu. Tu sev palīdzi izvairīties no iespējamiem kaulu lūzumiem vecumdienās, kad tie lūst ļoti viegli, bet dzīst smagi un lēni.

Tu paātrināsi savu vielmaiņu

Tavam ķermenim ir nepieciešama enerģija, lai pārstrādātu ēdienu. Tātad, katrreiz, kad tu ēd tu patiesībā jau dedzini aptuveni 15% no uzņemtajām kalorijām. Tomēr, pētnieki ir atklājuši, ka tu vari paātrināt šo procesu vēl jo vairāk, ja tu ēd uzreiz pēc sava svaru celšanas treniņa, jo tu jau esi iekustinājis savu vielmaiņu, fiziski darbojoties. Pētījums atklāja, ka vīrieši, kuri cilāja svarus 2 reizes nedēļā, 18 nedēļas pēc kārtas un ēda neilgi pēc treniņa, dienā sadedzināja vidēji par 9% vairāk kaloriju. Tas nozīmē, ka gada laikā, vīrietis, kurš nemaina savus ēšanas paradumu, bet cilā svarus un ēd attiecīgajā laikā, var zaudēt 11kg no sava svara.

Avots: metric-conversions.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment