Kādēļ Tev nevajadzētu justies slikti, ja nevēlies seksu?

Par spīti tam, ko mēs dzirdam, vai lasām par seksu, nav tāda “īstā” daudzuma, tā uzskata psiholoģe, Kristena Kārpentera, Ohaio štata universitātes, Sieviešu biheiviorālās veselības centra direktore.

Džonsone piekrīt: “Nav svarīgi, ko un cik bieži dara citi cilvēki, galvenais ir tas, ka tu izbaudi to ko dari un jūties labi to darot.”

Neuzspied to

Iedomājies pēdējo mirkli, kad juties ļoti seksīgi. Ļoti iespējams, ka stress, spiediens un aizvainojums nav daļa no tā, ko atceries – tam ir savs iemesls.

Ja sekss tiek uzspiests, kad tev nav piemērots garastāvoklis, tas var izraisīt dažādas neseksīgas asociācijas, tas var novest pie emocionāli kaitīga un nepatīkama seksa.

Uzstāšana, ja tu to nevēlies, var radīt aizvainojumu, kā arī, gan fiziski, gan emocionāli attālināt divus cilvēkus.

Tā vietā, lai mēģinātu atminēties, kad tev pēdējo reizi bija sekss, un domāt par to, kad būs nākamā reize, centies domāt par esošo mirkli.

Ja tevi nomāks domas par to, kādai vajadzētu būt tavai intīmajai dzīvei, šīs domas pārvērtīsies skarbā sevis kritizēšanā.

Intīmas attiecības ārpus guļamistabas

Psihologi un attiecību speciālisti iesaka ikdienā vismaz 10 minūtes pavadīt intīmā gaisotnē.

Šo laiku var pavadīt arī tuvā fiziskā kontaktā, bez seksa. Samīļojat viens otru, pat tad, ja tas nav vienkārši izdarāms.

Nelieli kontakta brīži, palīdz pāriem satuvināties, vairot vēlmi pēc intīmām attiecībām un motivēt partnerus seksam.

Sekss sākās ar emocionālo saikni. Kad divi cilvēki koncentrējas viens uz otru un patiesi pauž interesi, šajā brīdī spriedze noplok un attiecībās tiek ienesta jauna dzirksts.

Pielieto šos padomus

Tagad, kad tu vairs nekoncentrējies uz kvantitāti, noderīgas būs metodes, ar kuru palīdzību uzlabot esošo seksu.

Iesākumam, mēģini atcerēties, kāds bija sekss, kad jūs uzsākāt attiecības. Pat tad, ja jums bija sekss virtuvē, vai mēģinājāt pozas, ko neesat atkārtojuši jau gadiem ilgi, atgriezieties pie tā kas jums patika attiecību sakumā, tas ir lielisks paņēmiens seksa dzīves atsvaidzināšanai, nedarot neko drastisku.

Kārpentera bieži savām pacientēm piekodina, ka dažkārt nepieciešams atvēlēt laiku seksam, vārdu tiešākajā nozīmē, ierakstiet to savā plānotājā.

Laika veltīšana seksam, ļaus sievietei nolikt malā citas prioritātes. Tas ļaus arī nonākt uz pareizā viļņa un noskaņoties intīmām attiecībām, pat dienās, kuras izvērsušās haotiskas un izsmēlušas spēkus.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment