Kamēr vārās tējkanna bez cepšanas pagatavoju slinko “Skudru pūzni” (sanāk gardāks par “Napaleonu”)

 

Selgas cepumi ir Latvijā ražotie cepumi, kas ir ļoti populāri un iecienīti vietējo iedzīvotāju vidū. Tie ir garšīgi cepumi ar mīkstu, viegli drupināmu tekstūru un izteiktu medus un kaneļa garšu. Selgas cepumi ir ovāli vai apaļi formā ar nelielu biezumu un zeltainu krāsu.

Šie cepumi ir mīļi iemīļoti ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām, jo tie ir viegli atpazīstami un iecienīti kā Latvijas gaumes parādība. Selgas cepumi tiek bieži pasniegti kā svētku saldumi vai vienkārši ikdienas uzkodas, jo tiem piemīt savdabīgs un atpazīstams garšas profils, kas padara tos par populāru izvēli gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Lai gan selgas cepumi var būt dažādu izmēru un formu, tos raksturo mīksta konsistence un saldā garša, kas iegūta, izmantojot kvalitatīvus sastāvdaļu, piemēram, medu, kaneļu, cukuru un sviestu. Tā ir tradicionāla recepte, kas tiek nodota no paaudzes uz paaudzi un ir iemīļota cepumu mīļotāju vidū.

 

Es gatavoju šo kūku ļoti ilgu laiku! Man patīk slinkais “Skudru pūznis” ar to, ka tā garša nemaz neatšķiras no oriģināla un tajā pašā laikā tiek pagatavota dažu minūšu laikā!

Visi, kas mēģināja pagatavot šo kūku pēc manas gudrās receptes, bijuši sajūsmā. Izlasi šo rakstu līdz galam, un arī tu par to pārliecināsies.

Produkti šīs vienkāršās kūkas pagatavošanai ir gandrīz katrā virtuvē. Kūkai ir diezgan pieņemama cena. Cepeškrāsns nav jāieslēdz, un jūs minimāli “sasmērēsiet” traukus.

Vienā vārdā – gardums! Man patīk tādas vienkāršas, ātras un garšīgas receptes kā šī. No visām slinkajām kūkām “Skudru pūznis” ir mana mīļākā!

 

 

 

Sastāvdaļas:

Selgas cepumi – 500 g
Valrieksti – 200 g
Vārīt iebiezinātais piens – 1 bundža
Krējums – 2 ēd.k.
Sviests – 100 g
Piena šokolāde – 2/3 tāfelītes

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment