Kāpēc kaķis guļas virsū cilvēkam: kāda ir viņa pozas nozīme un izvēlētā vieta

Šodien mēs apspriedīsim kaķu gulēšanas paradumus un to, kā šīs pozas varētu atspoguļot viņu noskaņojumu un emocionālo stāvokli.

Kad kaķis iekārtojas uz cilvēka ceļiem vai guļ blakus, tas ir viņa veids, kā izrādīt savu pieķeršanos. Ja kaķis guļ saimnieka gultā, tas to izmanto kā drošu vietu ar pazīstamu smaržu.

 

Viņš jūtas mierīgāk, ja ir tuvu savam saimniekam, un ir pārliecināts, ka tā viņš kontrolē cilvēkus. Pēc citas teorijas, kaķis guļ virs cilvēka vai viņa lietām, lai atbrīvotu tās no negatīvajām enerģijām un mazinātu sāpes. Šis dzīvnieks izjūt vājās vietas un guļ uz tām, lai atvieglinātu diskomfortu vai sāpju sajūtu.

Kaķis un cilvēks

 

Kaķim ir svarīgi justies iekļautam cilvēka dzīves notikumos. Kad kaķis guļ cilvēka vietā vai dodas viņa rokās, tas jūtas kā daļa no notikumiem, un ar smaržu palīdzību iegūst papildu informāciju.

 

Ja kaķis glaužas gar kājām vai cilvēka mantām, tas ir veids, kā viņš atstāj savu smaržu un norāda, ka uzskata cilvēku par sava teritorijas locekli. Īpaši, ja kaķēns ir atradināts un atšķirts no mātes agrā vecumā, viņš var uztvert cilvēku kā aizstājējvecāku. Kaķis izjūt dziļu saistību ar cilvēku un, ja viņš saskata problēmas vai sāpes cilvēka organismā, var mēģināt dziedēt to, noliekoties uz problemātisko vietu un daloties ar savu dziedniecisko enerģiju.

Lasi vēl: Policija nākusi klajā ar ļoti skumju vēsti; gājis bojā talantīgs bijušais hokejists

Daudziem cilvēkiem ir mulsinoši, kāpēc viņu kaķiem patīk gulēt nevis savā guļvietā, bet gan saimnieka gultā vai krēslā. Sievietes, kas ir grūtnieces, bieži sajūt diskomfortu, kad kaķis rāpjas uz viņu vēderiem.

 

Viņas satraucas, ka viņu mīlulis ar savu svaru varētu kaitēt bērnam. Taču dažas no tām bažījas, ka kaķis varētu sajust kādas novirzes. Patiesībā dzīvnieks vienkārši meklē siltu un dzīvīgu vietiņu.

Jūsu mīluļa uzvedība

 

Kad kaķēns ir pieradis gulēt uz saimnieka gultas, šāda uzvedība kļūst par kaitīgu ieradumu mājas kaķim, un to ir grūti atradināt. Kļūstot pieaugušam un uzskatot sevi par neatkarīgu, kaķis tomēr jūtas ievainojams, miega laikā saņemot mierinājumu no saimnieka smaržas, kas palīdz viņam justies pasargātam.

Lasi vēl: CSDD pārstāvji atgādina, ka no 1.aprīļa šie transportlīdzekļi nedrīkstēs pārvietoties pa Latvijas ceļiem!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Kad dzīvnieks iekārtojas saimnieka krēslā vai dīvānā, tas izjūt līdzīgas emocijas, jo palags un sega visvairāk smaržo pēc cilvēka. Tomēr kaķim visvairāk patīk gulēt tieši saimnieka gultā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment