Kāpēc nobirst fikusu lapas: 5 galvenie iemesli un kā to novērst

Fikusam patīk siltums, bet tas labāk ziemo vēsos apstākļos. Augam patīk gaisma un vēsums, un, ja jums ir jāizvēlas starp siltu, bet tumšu telpu vai vēsu un gaišu lodžiju, fikuss pārziemos, nezaudējot lapas otrajā variantā. Temperatūrai, kurā atrodas fikuss, ziemā nevajadzētu noslīdēt zem +5 grādiem, bet pie zemas temperatūras podiņu labāk novietot uz izolācijas materiāla.

Rudenī un ziemā fikusus laista mazāk un biežāk apsmidzina. Lai novērstu sakņu puvi un mazinātu stresu laikapstākļu un apstākļu maiņas dēļ, rudenī fikusu ir lietderīgi laistīt un apsmidzināt ar speciālu, šim preparātam piemērotu līdzekli.

Fikusiem nepatīk pārvietošanās un mainīgi apstākļi. Piemēram, pārceļot fikusu no vēsas, gaišas verandas uz tumšu, siltu telpu, var notikt lapu krišana. Pat strauja podiņa pagriešana attiecībā pret logu izraisīs dažu lapu nokrišanu. Tomēr periodiski pagrieziet fikusu ap savu asi, pagriežot tikai vienu reizi ne vairāk kā par 25 grādiem, lai gaisma vienmērīgi nokristu uz koka vainagu, un tas vienmērīgi attīstītos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment