Kāpēc skandināvu sievietes pat 60 gadu vecumā saglabā “svaigumu” un ziedošumu

Tāpēc daudzas pie polārā loka dzīvojošās dāmas sejas maskas veido pašas no sastāvdaļām, ko viegli atrast virtuvē. Medus, avokado, citronu sula, kurkuma un pat jogurta pārpalikumi. Bet masku receptes sievietes ne tikai atrod internetā, bet arī nodod no paaudzes paaudzē.

Krēmi atbilstoši sezonai

Izvēloties krēmus un tonikus, skandināvietes ņem vērā ne tikai savu ādas tipu, bet arī gada laiku. Piemēram, ziemā viņas lieto treknus sejas krēmus, kas labi mitrina ādu, bet tonikus nomaina pret eļļām. Vasarā ziemeļnieces dod priekšroku līdzekļiem ar vieglāku iedarbību.

Rūdīšanās un ziemas peldēšana

Ziemas peldēšana Skandināvijas valstīs ir ierasta nodarbe. Tā stiprina ķermeni un dod cilvēkam enerģiju. Arī sievietes nevairās arī peldēties ledainā ūdenī. Iesācējiem ieteicams sākt ar īsu peldi, kas ilgst 10–30 sekundes, bet pieredzējuši peldētāji ūdenī pavada līdz pat 10 minūtēm.

Sportošana brīvā dabā

Ne velti tieši ziemeļos radusies nūjošana, kas ieguvusi popularitāti arī citur pasaulē. Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas iedzīvotāji, neskatoties uz sniegu un aukstumu, cenšas daudz laika pavadīt ārā.

Viņi staigā, sporto un dodas pārgājienos. Šāda laika pavadīšana stiprina ķermeni, dod enerģiju un mazina stresu. Turklāt vesels un aktīvs cilvēks ilgāk saglabā jaunību un skaistumu.

Pareizs uzturs

Skandināvietes it visā dod priekšroku dabīgumam, un ēdiens nav izņēmums. Vietējās dāmas savā uzturā iekļauj bioloģiskos produktus, kas audzēti vietējos laukos, nevis ievesti no ārzemēm. Daudzas pat ierīko mazdārziņu pie mājas, lai vienmēr būtu pa rokai svaigi garšaugi un ogas. Ziemeļnieču ēdienkartē ir jūras veltes, pākšaugi, rieksti, dārzeņi un augļi. Pusfabrikātiem dāmas iet ar līkumu, bet ēdienu cenšas gatavot mājās.

Līdzsvars it visā

Pārmērības un greznība nav domāta skandināviem. Viņi nelielās un nepierāda savu statusu citiem. Vietējie ģērbjas vienkārši un ērti, izvēlas budžeta klases transportlīdzekļus un neiekārto savas mājas ar antikvāriem priekšmetiem.

Mērenība un līdzsvars attiecas uz visiem viņu dzīves aspektiem: kosmētiku, uzturu, atpūtu un darbu. Iespējams, tāpēc, kā liecina pētījumi, ziemeļvalstu iedzīvotāji vienmēr ir vieni no laimīgākajiem cilvēkiem pasaulē.

Skandināvu sieviešu skaistuma noslēpumi ir pavisam vienkārši. Nekādu nogurdinošu skaistumkopšanas rituālu, ilgas stundas pie spoguļa un iknedēļas vizītes pie kosmetologa. Aktīvs dzīvesveids, rūpes par savu veselību un garastāvokli – tas ir viss ziemeļu sieviešu skaistuma un možuma noslēpums!

Bet kādi ir tavi skaistumkopšanas paradumi? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros un dalīsies ar šo rakstu sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment