Kariess ir apstādināms! Šie 5 soļi ļaus atgūt zobiem veselīgu izskatu…

Kā ārstēt kariesu?

  1. Aizmirstiet par cukuru

Ja Jums ir parādījies kaut neliels kariess, tajā pašā mirklī ieteicams atteikties no cukura. Mutes dobuma kaitīgajām baktērijām cukurs ir pati labākā barības viela. Cukuru aizvietojiet, uzturā uzņemot augļus. Tas palīdzēs organismam uzņemt nepieciešamo glikozes devu.

  1. Uzņemiet vairāk šķiedrvielu

Lai izvairītos no neliela kariesa izplatīšanās daudz lielākā, ieteicams vairāk uzņemt produktus, kuros ir veselīgie tauki. Pēc iespējas biežāk lietojiet uzturā sarkanās zivis, pākšaugus, riekstus, avokado, olīveļļu, ķirbju sēklas un spinātus.

  1. Skalojiet muti ar kokosu eļļu

Jau tūkstošiem gadu tika izmantots kā mutes skalojamais līdzeklis. Tiek uzskatīts, ka kokosu eļļa spēj novērst kariesu un veicina organisma detoksikāciju.

  1. Kompensējiet fluorīda trūkumu

Vislabākais veids, kā organisms spēj uzņemt šo dabas minerāli, ir ar ūdeni. Ja Jūs lietosiet uzturā ūdeni, kurā ir fluors, tas kalpos kā labākais veids, lai izvairītos no kariesa. Tāpat ieteicams pārtikā uzņemt sāli, kurai klāt ir fluors.

  1. Izvairieties no krasas temperatūras maiņas pārtikā, kuru uzņemiet

Ja uzturā īsā laika periodā tiek lietota pārtika ar krasi atšķirīgām temperatūrām, tad Jūs pakļaujat savus zobus riskam vājināt to emalju un tajos veidojas plaisas.

Neaizmirstiet dalīties šajā informācijā ar draugiem – viņi būs pateicīgi par tik noderīgu informāciju!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment