Katrs zobs ir saistīts ar kādu ķermeņa orgānu: sāpes jebkurā no tiem var prognozēt problēmas nākotnē

Diez vai ir daudz laimīgu cilvēku, kuri nekad dzīvē nav piedzīvojuši zobu sāpes.

Un, lai gan zobu sāpes bieži vien ir smaganu slimību vai zobu kariesa pazīme, dažos gadījumos tās var signalizēt par problēmām iekšējo orgānu darbībā.

Lieta tāda, ka katrs zobs ir atbildīgs par konkrētu orgānu vai sistēmu cilvēka organismā, tāpēc šādā veidā mūsu organisms mums dod mājienu par iespējamu slimību.

Ja esat noraizējies par zobu sāpēm, loģiski būtu nekavējoties doties pie zobārsta un meklēt problēmu tieši sāpju avotā.

Tomēr dažkārt gadās, ka zobs ir pilnīgi vesels vai jau sen izņemts, bet sāpes šajā vietā joprojām laiku pa laikam liek sevi manīt.

Šīs fantomiskās sāpes liecina par problēmām iekšējos orgānos, kas sūta signālus uz zobiem.

Pēc daudzu ekspertu domām, mūsu nieru un urīnpūšļa stāvokli atspoguļo apakšējie un augšējie priekšzobi, savukārt aknas ir saistītas ar lielajiem dzerokļiem.

Premolāri jeb mazie dzerokļi (4. un 5. zobi, kas atrodas abās žokļa pusēs aiz dzerokļiem) ir cieši saistīti ar plaušām un resno zarnu.

Sakņainie zobi (6. un 7.) norāda uz aizkuņģa dziedzera, liesas un žultspūšļa stāvokli, savukārt gudrības zobi norāda uz sirds un tievās zarnas stāvokli.

Hroniska pielonefrīta, cistīta vai vidusauss iekaisuma pazīme ir sāpes pirmajā un otrajā priekšzobā.

Par tonzilītu un osteohondrozi var liecināt periodiskas sāpes pirmajā zobā, bet pastāvīgas sāpes tajā pašā vietā ir holecistīta vai hepatīta pazīme.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment