Klajā nāk detaļas par traģēdiju Siguldā, kura iznīcināja dzīves un atņēma dzīvību

Autors: Min An no Pexels

Alvim – 24 gadus vecam vīrietim, kurš būdams alkohola reibumā, sabrauca cilvēku uz gājēju pārejas, Rīgas rajona tiesa nupat piespriedusi četrus gadus aiz restēm un transportlīdzekļa vadītāja tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem.

Traģiskajā negadījumā Siguldā pērn 27.aprīlī savas draudzenes acu priekšā dzīvību zaudēja kāds 25 gadus vecs vīrietis.

Liktenīgajā dienā autovadītājs Alvis Bergholds, traucoties ar ātrumu vismaz 63 kilometri stundā, izdarījis apdzīšanas manevru pie gājēju pārejas, uzsākot bremzēšanu pēdējā brīdī. Taču bijis jau par vēlu, un viņš uzbraucis gājējam, kurš no gūtajām traumām mira.

Lasi arī: Krišjānis Kariņš nāk klajā ar satraucošu paziņojumu – vairums sabiedrības sašutuši

Ekspertīze uzrādīja, ka nelaimes vaininieks pie stūres bija sēdies 1,26 promiļu reibumā.

Bojāgājušā jaunā vīrieša pārstāvis – vectēvs – nav vēlējies sazināties ar apsūdzēto, kurš gan ar sabrauktā puiša radinieku palīdzību panācis izlīgumu par 32 tūkstošiem eiro.

Līdz tiesas sēdei Bergholds jau bija nomaksājis 23 800 eiro no kopsummas, šim nolūkam paņemot aizdevumu bankā, tomēr tas viņam nav ļāvis izvairīties no kriminālatbildības un tiesvedības.

Bojāgājuša puiša vectēvs, kas mazdēlu ļoti mīlējis, uz tiesas sēdi nebija ieradies, taču kāds ģimenes pārstāvis darīja zināmu, ka pēc notikušās nelaimes viņam krasi pasliktinājies veselības stāvoklis un viņš nevēlas runāt par sirdi plosošo negadījumu.

Jaunekļa ģimene paziņojusi, ka respektēs un nepārsūdzēs tiesas lēmumu, lai kāds tas arī būtu.

Bergholds ieguvis izglītību Liepājas Jūrniecības koledžā un strādā kompānijā “Tallink” par motortehniķi.

Apsūdzētā advokāts lūdza tiesnesei noteikt apsūdzētajam pēc iespējas mīkstāku sodu, jo viņš iepriekš nav ticis sodīts. Turklāt Bergholdam ir ģimene ar mazu bērnu, bet darbavietā viņš raksturots teicami.

Lasi arī: Septiņas lietas, kuras ir ierastas ASV, bet gandrīz nav zināmas mums

Latvijas likumdošanas akti paredz – ja ceļu satiksmes negadījums izraisīts, autovadītājam esot apreibinošo vielu ietekmē, un cietušais gājis bojā vai guvis smagus miesas bojājumus, tad cietumsods ir noteikts no trim līdz desmit gadiem, bet no autovadītāja tiesībām jāatvadās uz laiku līdz desmit gadiem. Tādējādi šajā gadījumā no sēšanās aiz restēm nebija iespējams izvairīties.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment