Viņķele nāk klajā ar satraucošu ziņu – spekulācijas internetā, izrādās, nav bez pamata

Pēdējo divu nedēļu laikā Latvijā reģistrētas 11 ar koronavīrusu inficētas personas, kuras ieradās mūsu valstī no Krievijas, un tie ir statistikā pamatoti dati, paziņojusi veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Šādi viņa komentēja sociālajos medijos sacelto ažiotāžu, ka Covid-19 uzliesmojumus izraisot no Krievijas atbraukušie ārzemnieki.

Lasi arī: Krišjānis Kariņš nāk klajā ar satraucošu paziņojumu – vairums sabiedrības sašutuši

Tomēr viņa atzina, ka neesot pieejama informācija par to, cik ar Covid-19 inficētu cilvēku, kuri Latvijā iebraukuši no Krievijas, ir mūsu valsts pilsoņi vai personas ar termiņuzturēšanās atļaujām Latvijā.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā nav ziņu par to, vai tie ir mūsu pilsoņi, kas atbraukuši no Krievijas un bijuši tur, piemēram, darba darīšanās,” pauda Viņķele.

Viņa arī informēja, ka gandrīz tikpat liels saslimušo skaits Latvijā ieradušies no Zviedrijas. “Redzam samēru, kas ir praktiski identisks,” norādīja ministre.

Saskaņā ar jaunāko informāciju pēdējās 24 stundās Latvijā veikts 1751 COVID-19 tests, reģistrēti 4 jauni saslimšanas gadījumi. Latvijā kopā veikti 179 636 izmeklējumi, saslimušas 1189 personas un 1022 izveseļojušās, 31 mirusi (2,64% no reģistrētajiem inficētajiem).

Pēdējās diennakts laikā stacionēts 1 pacients ar COVID-19 (kopā stacionāros ārstējas 3 pacienti: visi pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu). Kopā no stacionāra izrakstīti 187 pacienti. (Nacionālā veselības dienesta dati).

Lasi arī: Klajā nāk detaļas par traģēdiju Siguldā, kura iznīcināja dzīves un atņēma dzīvību

Šobrīd SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 1 saslimušais kontaktējies ar ārzemnieku, 1 saslimušais ir kontaktpersona. Par 2 informācija tiek precizēta.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment