Krišjānis Kariņš nāk klajā ar satraucošu paziņojumu – vairums sabiedrības sašutuši

Lai nepieļautu Latvijā atkārtotu koronavīrusa izplatības vilni, iespējams, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem jau drīzumā nāksies valkāt sejas maskas arī iekštelpās, paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Intervijā telekanāla TV3 raidījumam “900 sekundes” viņš izteicās, ka, izskatot jautājumus par ierobežojumiem Covid-19 apstākļos, svarīgākais ir saprast, kā varam sevi pasargāt no saslimšanas ar lipīgo sērgu, kas nerimstoši plosās daudzviet pasaulē.

Šis paziņojums izraisīja lielu sašutumu sabiedrībā, un šobrīd izskatās, ka vairums iedzīvotāju ir pret šādu praksi! Mēs gribam noskaidrot arī jūsu viedokli, tāpēc raksta beigās izvietojām aptauju! 

Jautājums gan paliek atklāts – kāpēc Latvijas sabiedrība ir tik ļoti pret obligātu masku valkāšanas prasību. Visticamāk, tas saistīts ar faktu, ka Latvijā pandēmija laicīgi tika ierobežota un mūsu valstī situācija salīdiznoši ir daudz labāka.

Lasi arī: Septiņas lietas, kuras ir ierastas ASV, bet gandrīz nav zināmas mums

Tikmēr Kariņš uzsvēra – viņa kā premjera uzdevums ir nepieļaut, ka Latvijā atkārtojas kovidkrīzes uzliesmojumi, kas liktu īstenot stingrākus ierobežojošus pasākumus un būtiski ietekmētu ekonomiku.

Tāpēc pieļauju, ka noteikt sejas masku valkāšanu par obligātu prasību arī iekštelpās būtu labs instruments, kā Latvijas iedzīvotājiem sevi pasargāt no Covid-19,” uzsvēra Ministru prezidents.

Pēc viņa teiktā, valstis, kurās saslimušo skaits ir daudz prāvāks nekā Latvijā, var kalpot par piemēru, jo, piemēram, Francijā un vēl vairākās citās Eiropas valstīs sejas masku valkāšana ir noteikta kā obligāta prasība, kas jau drīzumā var tikt ieviesta arī pie mums.

Kariņš vērsa uzmanību arī uz to, ka starptautiskās veselības organizācijas un epidemiologi nerimstoši atgādina – divu metru distances ievērošana un sejas masku valkāšana ir iedarbīgs pasākums, lai cilvēki sevi pasargātu no saslimšanas ar vīrusu.

Šķir otru lapu, lai noskaidrotu, ko par šo ideju raksta cilvēki internetā un piedalītos aptaujā par šo jautājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment