Ko jūsu suņa miega poza var pastāstīt par viņa personību, veselību un raksturu

Ja jums vai jūsu tuviniekiem ir suns, jūs, iespējams, esat pievērsis uzmanību tam, kā jūsu mīlulis guļ, un domājis, kāpēc viņš izvēlējies tieši šādu pozu un vai viņam ir ērti.

Izrādās, suņu miega pozas var daudz ko pastāstīt par viņu personību un emocijām. Zemāk apkopotas šo mīļo un inteliģento dzīvnieku visbiežāk sastopamās un iecienītākās pozas.

Sarāvies kamoliņā

Vai jūsu sunim patīk paslēpt ķepas zem sevis un saritināties tā, lai galva balstītos uz astes? Šāda atpūtas pozīcija nozīmē, ka jūsu suns, iespējams, cenšas saglabāt ķermeņa siltumu un nodrošināt galveno ķermeņa daļu aizsardzību. Šī ir visizplatītākā gulēšanas pozīcija starp savvaļas dzīvniekiem, jo tā palīdz saglabāt siltumu un aizsargā dzīvībai svarīgos orgānus.

Šādā stāvoklī suņi parasti guļ ziemā vai rudenī, kad viņiem ir auksti. Taču neuztraucieties, daudzi laimīgi suņi guļ arī šādā stāvoklī! Tas ir vienkārši neticami ērts un silts veids, kā viņiem gulēt.

Uz muguras ar kājām gaisā

Šī ir viena no apburošākajām, bet vienlaikus dīvainākajām suņiem raksturīgajām miega pozām, kas jūs lielākoties pārsteigs. Ja pamanāt, ka jūsu suns guļ uz muguras un izstiepj kāju noteiktā leņķī, tā ir zīme, ka viņš ir pārliecināts un relaksēts apkārtējā vidē. Noteiktā leņķī izstieptas kājas ir zīme, ka suns jums uzticas un uzskata jūsu māju par savu.

No otras puses, šī poza var liecināt, ka sunim ir karsti un viņš ieņem šādu pozu, lai ātri atdzistu. Suņiem uz vēdera ir plānāks apmatojums, bet uz ķepām – sviedru dziedzeri. Tāpēc šī gulēšanas poza ir labākais veids, kā tikt galā ar karstumu. Suņi, kuri dod priekšroku šai miega pozai, tiek uzskatīti par neatkarīgiem un mierīgiem pēc rakstura.

Pieglaušanās

Ja jūsu suns pieglaužas pie jums vai pamanāt, ka viņš guļ muguru pret muguru kopā ar citiem suņiem jūsu mājās, tam ir vienkāršs iemesls. Daudzu suņu tieksme gulēšanas laikā samīļoties ir saglabājusies no kucēnu laikiem. Tas ir saistīts arī ar ķermeņa temperatūru, jo kucēniem ir grūti regulēt ķermeņa temperatūru.

Kad suņi kļūst vecāki, gulēšana muguru pret muguru kļūst par sava veida ieradumu, kas pārņemts no kucēnu gadiem. Ja suns pieglaužas jums, tas ir instinktīvs veids, kā parādīt, ka esat līdzīgs citiem suņiem un viņš jums uzticas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment