Ko nācās pārdzīvot šai sievietei un kādēļ viņa saņēma simtiem atvainošanos?

Nesenā ceļojumā pa Indiju viņa tika seksuāli aizskarta. Viņa par to dalījās savā blogā:

“Pirms pāris dienām, Mumbajā, es sēdēju autobusa pieturā un gaidīju autobusu. Kāds vietējais vīrietis, kuram es netiku pievērsusi uzmanību, pietuvojās man. Ar acs kaktiņu un vēlāk ar pārbīli, es konstatēju, ka viņš ir izvilcis savu locekli un, skatoties uz mani, masturbē. Man kļuva nelabi.

Lai cik ļoti man to negribētos atzīt, bet šī nebija pirmā reize, kad tas ar mani notika. Patiesība ir tāda, ka tu sastapsi vismaz 1 ceļotāju ar kuru arī kas līdzīgs ir noticis. Es esmu pavadījusi neskaitāmas stundas apspriežot šādus incidentus ar citiem ceļotājiem. Kāpēc vīrieši tā rīkojas? Kādēļ viņiem liekas, ka tas ir pieņemami? Kādēļ viņu godaprāts pazūd, kad pie apvāršņa parādās kāds ārzemnieks?”

Blogs internetā izplatījās kā vīruss un drīz pēc tam Lusija sāka saņemt simtiem atvainošanās ziņas no Indijas cilvēkiem, atvainojoties un izsakot līdzjūtību, par viņas piedzīvoto situāciju. Indija pē’dejos gados ir iekļuvusi daudzos ar seksuālu vardarbību saistītos skandālos. Tomēr šis gadījums lieku reizi atgādina, ka pēc pāris “slimiem cilvēkiem” nevajag spriest par visu sabiedrību. 

Pāris saņemtās ziņas:

“Es jūtos ļoti slikti, ka tev nācās piedzīvot kaut ko tik nepatīkamu manā skaistajā zemē, Indijā. Un man ir ļoti, ļoti žēl, ka mani brāļi, indieši, uzvedas kā dzīvnieki, kuri beigās bojā mūsu valsts tēlu citās zemēs.”

“Tas nenotiek tikai ar ārzemniekiem, arī manām draudzenēm to ir nācies piedzīvot. Bet labā ziņa ir tā, ka mēs lēnām attīstāmies. Indijā notiek maza, klusa revolūcija, kurā mēs mācāmies izturēties pret sievietēm ar cieņu un pieklājīgi uzvesties to klātbūtnē.”

“Man sāp to dzirdot, tāpēc es atvainojos šī dzīvnieciskā vīrieša vietā, bet atceries, ka tā ir tikai viena no daudzajām Indijas sejā. Šī, protams, ir viena no neglītākajām, bet neatmet ar roku pārējai Indijai, kura tev atklāj pasaules citādu, neparastāku skaitumu.”

 

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Laumix Dizelis</cite>

    Visi taču zin ka Indijā ir maz sieviešu, tūkstošiem vīriešu katru gadu kļūst par mūkiem un aiziet kalnos uz klosteriem.
    Meitenes piedzimšana ģimenē ir kauns , negods un izdevumi. Vīrieši dara ko var lai sevi nomierinātu. SKUMJI.

  • <cite class="fn">protams</cite>

    Man radiniece dzīvoja Indijā un teica ka šāda rīcība tur ik dienas uz ielas redzama. Kā arī to, ka pat ejot pa ielu ar miesassargu viņai vairākas reizes kāds pretimnācējs tomēr pamanījis roku kājstarpē iebāzt. Bet mūsējie tur brauc – esot tur miers un kultūra… Es gan uz tādu vietu braukt netaisos.

  • <cite class="fn">Tigrs</cite>

    Itkā ekshibicionisti nebūtu nekur citur pasaulē.

  • <cite class="fn">ne tikai</cite>

    Pietiek šādu “brīnumvīru” arī tepat LV.

Leave a Comment