Ko par tevi var pastāstīt tava acu krāsa? Interesanti!

2.Sievietes ar gaišām acīm ir izturīgākas pret sāpēm.

2014.gadā veiktajā pētījumā anestezioloģe Inna Belfere prezentēja pētījumu, kas norādīja uz to, ka sievietes ar gaišām acīm ir izturīgākās pret dažāda veida sāpēm un sajūtām, kas rada diskomfortu. Neliela sieviešu grupa tika novērota, pirms došanās uz dzemdībām un pēc tam. Sievietes ar tumšām acīm norādīja uz to, ka viņas izjutušas daudz nepatīkamākas sajūtas un sāpes, salīdzinoši ar gaišacainām sievietēm, kas arī piedzīvoja tādas pašas dzemdības. Kaut rezultāti bija pārliecinoši, ārsti nespēja norādīt uz konkrētām ģenētiskām izmaiņām, kas izskaidrotu šo faktu.

3.Katarakta daudz biežāk piemeklē cilvēkus ar tumšām acīm, bet melanoma – cilvēkus ar gaišām acīm.

Melanoma ir ļaundabīgs, bīstams audzējs, kas veidojas no melanocītiem – šūnām, kas atrodas ādā, konkrētāk, dzimumzīmēs. Melanoma var būt dažādās krāsas, izmēros; tā nosakāma pēc izmaiņām dzimumzīmes formā un krāsā.

Savukārt katarakta ir acs slimība, kas izpaužas kā acs caurspīdīgās lēcas apduļķošanās. Acs ir šķietami skaidra, bet gaismas stari vairs tik veiksmīgi netiek tai cauri, tādējādi cilvēka redze kļūs vājāka. Katarakta nav audzējs, kā arī tā nav neatgriezeniska, tomēr tā var būtiski ietekmēt redzi, ja netiek laicīgi pamanīta un ārstēta.

Lasi vēl: Katrai Zodiaka zīmei ir savas ārējās pazīmes – lūk, kā pēc pirmā acu uzmetiena noteikt kāda ir cilvēka horoskopa zīme!

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment