Kocēnu novadā notiks vīru vokālā kvarteta “Harmonija Rīgai” koncerti

20.janvārī plkst. 14.00 Zilākalna kultūras namā un plkst. 18.00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā būs iespēja baudīt profesionālās mūzikas koncertu vīru vokālā kvarteta “Harmonija Rīgai” izpildījumā.

Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” vīru vokālā kvarteta “Harmonija Rīgai” sastāvā dzied Ārijs Šķepasts, Aldans Milzarājs, Salvis Sprūžs un Arnis Miltiņš. Ansamblis pazīstams kā pirmais, kas sāka Latvijā popularizēt barbershop (četrbalsīga a capella dziedāšana) mūzikas stilu. Kvarteta pirmsākumi ir meklējami 1993. gada Mūzikas un mākslas festivālā “Bildes”, kad džeza dziedātājs Laimis Rācenājs dalībai festivālā izveidoja pirmo barbershop stila kvartetu Latvijā, tādējādi popularizējot šo pasaulē tik iecienīto dziedāšanas stilu. “Harmonija Rīgai” ar savu profesionalitāti priecē ne tikai klausītājus Rīgā un Latvijā, bet viņu balsis skanējušas arī aiz mūsu valsts robežām. Kolektīva repertuārā ir gan tipiskas barbershop dziesmas (jau sākotnēji komponētas šādai dziedāšanai), gan arī pašu dalībnieku aranžētas latviešu populārās dziesmas un pasaules hīti.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Koncerti norisināsies biedrības “Attīstība.Virzība.Izaugsme” īstenotā projekta “Satikšanās ziemā” ietvaros, ko atvalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kocēnu novada pašvaldība..

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment