Kozlovskis par teicamu darbu apbalvo iekšlietu nozares amatpersonas

Ceturtdien, 15.novembrī Iekšlietu ministrijā notika svinīgais apbalvošanas pasākums sakarā ar Latvijas Republikas Proklamēšanas 100. gadadienu, kurā apbalvojumus par ieguldījumu iekšlietu nozares stiprināšanā un iekšlietu nozares mērķu sasniegšanā saņēma 87 amatpersonas un darbinieki no Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Nodrošinājuma valsts aģentūras, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra un Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra.

Jāatgādina, ka Valsts robežsardzes amatpersonas apbalvojumus saņēma Robežsargu dienā – 7. novembrī, savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas apbalvojumus saņems 16.novembrī.

Iekšlietu ministrs, uzrunājot apbalvojamās amatpersonas, norādīja uz iekšlietu nozares būtisko lomu Latvijas simtgades stāsta veidošanā. “Šis stāsts ir veidots vairākās paaudzēs, katram no mums pieliekot roku brīvas, neatkarīgas un demokrātiskas Latvijas izveidē. Tāpēc šodien vēlos godināt gan tos cilvēkus, kuri pirms 100 gadiem ir veidojuši iekšlietu sistēmu un likuši pamatus tiesiskas un drošas valsts izveidē, gan arī tos kolēģus, kuri ar savu darbu sniedz ieguldījumu Latvijas iekšējās drošības stiprināšanā šodien,” atzina ministrs.

R.Kozlovskis atgādināja, ka iekšlietu nozarei ir ļoti bagāta vēsture, un tai jau pirms 100 gadiem ir bijis ļoti atbildīgs un plašs darba lauks. “Esmu gandarīts, ka šogad, kad atzīmējam Latvijas simtgadi, esam varējuši savu vēsturi, kaut daļēji, iemūžināt nākotnei, kopā ar Latvijas Televīziju uzņemot trīs dokumentālas filmas par mūsu dienestiem – Valsts robežsardzi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Valsts policiju,” norādīja R. Kozlovskis.

Iekšlietu ministrs atgādināja, ka septiņu gadu laikā, strādājot iekšlietu ministra amatā, ir sekmējis dienestu attīstību un izaugsmi, stiprinot Latvijas iekšējo drošību. “Par prioritāti esmu izvirzījis cilvēkus, nodrošinot atalgojuma un sociālo garantiju pieaugumu; ir daudz paveikts materiāli tehnisko nodrošinājuma, robežapsardzības un pretterorisma spēju stiprināšanā. Ir stiprināta Valsts policijas kapacitāte organizētās noziedzības apkarošanas jomā, savukārt civilās aizsardzības jomā ir iedzīvināta jauna Eiropeiska pieeja katastrofu mazināšanā un reaģēšanas spējās. Tas viss nebūtu iespējams bez jums, kolēģi. Tas nebūtu iespējams bez labākajiem no labākajiem, kuriem man ir gods šodien pasniegt apbalvojumus par teicamu darbu,” sacīja R. Kozlovskis.

Iekšlietu nozares darbinieki saņēma Ministru Kabineta Atzinības rakstus, Ministru prezidenta Pateicības rakstus, Iekšlietu ministrijas zelta, sudraba un bronzas „Goda zīmi”, kā arī ar Iekšlietu ministrijas Goda rakstus un Iekšlietu ministrijas Pateicības. Valsts policijas amatpersonas tika apbalvotas ar personīgo šaujamieroci un speciālajām dienesta pakāpēm pirms termiņa.

Foto: http://www.iem.gov.lv/lat/foto_galerija/foto_galerijas/?gal=41221

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment