Kur ir pazudusi elementārā pieklājība?

Tu viens vari mēģināt saglabāt pieklājības pamatprincipus, bet ir drūmi noskatīties kā cilvēki agresīvi brauc pa ielām, rādot vidējos pirktus, lietojot skaņas signālus, veikalos neviens tevi nesveicina un nesaka ne “lūdzu”, ne “paldies”.

Šķiet, ka sava daļa artavas tajā ir mūsdienu tehnoloģijām, kas mūs arvien vairāk notrulina cilvēku savstarpējās attiecības. Mēs varbūt esam ieguvuši vairāk naudu, varu un tehnoloģijas, bet cilvēcību mēs viennozīmīgi zaudējam.

Piedodiet.

Cilvēki ir aizmirsuši, kā atvainoties. Mūsdienu sabiedrība ir izveidojusies tāda, kas vienkāršas, laipnas atvainošanās vietā tā meklē kādu citu vainīgo vai vispār noliedz savu vainu. Cilvēks nekad nav vainīgs, vainīgs vienmēr ir kāds cits, tikai viņš ir gadījies neīstajā vietā, neīstajā laikā. Atvainošanās nav vājuma pazīme, bet tieši pretēji.

Tikai mazliet cieņas!

Cieņa pret citiem nav nekas ārkārtēji sarežģīts un grūts. Pāris punkti kā tu vari uzlabot savus paradumus:

  • Atbilde pieklājīgā laikā (līdz 24h no ziņas saņemšanas brīža). Tas attiecas gan uz profesionāla tipa sarakstēm, gan sarakstēm sociālajos tīklos.
  • Esi atklāts un patiess pret saviem apkārtējiem
  • Ierodies laikus uz satikšanos, tu tērē otra cilvēka laiku
  • Nelieto “es esmu noguris” vai “es biju aizņemts” attaisnojumu kā pietiekami labu, lai atteiktu tikšanos vai neatbildēšanu uz telefona zvanu. Ne tu vienīgais esi aizņemts un noguris.

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment