Kurmji no jūsu dārzeņu dārza pazudīs uz visiem laikiem: kā ātri atbrīvoties no kaitēkļiem

Dārzkopji ir uzsākuši jauno sezonu. Un vēl pirms dārzeņu stādīšanas ir jāsagatavo zeme un jāatbrīvojas no kaitēkļiem. Piemēram, no kurmjiem, kas ne tikai traucē visam dārzeņu dārzam, bet arī iznīcina augus.

Humānākais veids, kā cīnīties ar šiem grauzējiem, ir smakas, no kurām tie ļoti baidās.

Kā ātri atbrīvoties no kurmjiem dārzeņu dārzā: efektīvas humānas metodes

Sūkalas. Tas ir fermentēts piena produkts, kas paliek pēc siera savākšanas. To pārdod jebkurā lielveikalā, maksā grašus, tāpēc ar tā iegādi nebūs problēmu. Ielejiet glāzi sūkalu katrā caurumā, ko kurmis atstājis aiz sevis. Šāda smaka grauzēju aizbiedēs, un viņš uzreiz pametīs jūsu dārzu.

Ķiploki un citrons. Var arī sasmalcināt ķiploka galviņu un vienu citronu un nedaudz ielejiet katrā kurmīša atstātajā paugurā. Arī šāds līdzeklis liks grauzējam ātri pamest jūsu dārzeņu dārzu.

Ziedi. Kurmji nepanes narcišu, samteņu un rudzupuķes smaržu. Šādi augi kaitēkļiem ir diezgan toksiski, tāpēc tie nepietuvosies zemei, ja šīs puķes būs jūsu puķu dobē.

Arī cīņā pret kurmjiem efektīvi būs dilles, selerijas, ķiploki, sīpoli un baziliks, arī tiem piemīt intensīvs aromāts, kas atbaida kurmjus. Ja šos augus iestādīsiet pa zemes gabala perimetru, varēsiet pasargāt savu ražu no kaitēkļiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment