Pētījums atklāj laimīgas dzīves atslēgu! Vai tu piekrīti?

Ikgadējā aptauja Eiropas valstīs ir atklājusi, kādos apstākļos cilvēki jūtas vislaimīgākie. Izrādās, ka cilvēki, kuriem ir lielākas ģimenes, ne mazāk kā 3 bērni, ir laimīgāki un apmierinātāki ar savu dzīvi un tās apstākļiem, nekā tie cilvēki, kuriem ir 1, 2 vai vispār nav neviena bērna.

Ģimenes ar 3 bērniem, novērtēja savu laimes sajūtu ar 7.4, kad 28% no tiem apgalvoja, ka jūtas ļoti laimīgi. Vientuļie vīrieši, vecumā virs 65 gadiem, novērtēja savu laimes sajūtu ar atzīmi 6.4.

Cilvēki, kuri dzīvoja ar kādu kopā, bija laimīgāki, nekā cilvēki, kuri dzīvoja vieni, bet vislaimīgākie cilvēki bija tie, kuriem bija ģimene ar 3 bērniem.

Pēc aptaujas spriežot, visnelaimīgākie cilvēki bija sievietes, kuras dzīvo vienas un ir vecākas par 65 gadiem. Viņas raksturoja savu situāciju, kā “reti jūtas laimīgas”.

Skandināvijas cilvēki lielākoties novērtēja savu laimes līmeni ar 10, bet visnelaimīgākā valsts, ar atzīmi 4.6, ir Bulgārija. Drīz pēc tam sekoja arī Grieķija, Horvātija un Ungārija, vērtējot savu laimes līmeni ar vidēji 4.8.

Avots: independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment