Latvija piedalās pirmajā 17+1 Civilās aviācijas forumā

No 2019. gada 7. līdz 8. oktobrim Satiksmes ministrijas (SM) delegācija piedalījās pirmajā 17+1 Civilās Aviācijas Forumā Prāgā, Čehijas Republikā. Forumu rīkoja Čehijas Republikas Transporta ministrija un to atbalstīja Ķīnas Civilās aviācijas administrācija. 

Uz pirmo 17 + 1 Civilās aviācijas forumu tika aicināti valdības un uzņēmumu pārstāvji no Ķīnas, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm, lai apspriestu, veicinātu un stiprinātu sadarbību aviācijā.

SM valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands pauda viedokli, ka “tiešo lidojumu sākšana ir būtiska, lai veicinātu tūrisma attīstību un būtiski mainītu divpusējo un daudzpusējo sadarbības dinamiku”. Latvija atbalsta savienojamības attīstību starp Ķīnu, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm.

17 + 1 Civilās aviācijas uzņēmējdarbības forumu organizēja Ķīnas-Čehijas aviācijas asociācija, diskusijās liekot uzsvaru uz vispārējo aviāciju, rūpniecisko pētniecību un izstrādi, lidaparātu sertifikāciju, gaisa transporta savienojamību, kā arī sadarbības pilotprojektu apmācību, darbību un pakalpojumu atbalstu.

17 + 1 Civilās aviācijas uzņēmējdarbības foruma ietvaros, Latvijas delegācija tikās ar Ķīnas Civilās aviācijas administrācijas vadītāja vietnieku Cui Xiaofeng kungu. Puses izvērtēja un augsti novērtēja praktisko progresu, kas panākts Ķīnas un Latvijas divpusējā civilās aviācijas sadarbībā.

Ķīnas Civilās aviācijas administrācijas delegāciju pavadīja uzņēmumu delegācija, kurā ietilpa 80 aviācijas uzņēmumi no Ķīnas Tautas Republikas. Latvijas delegāciju pirmajā 17 + 1 Civilās aviācijas forumā pārstāvēja SM valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands un SM nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Pekinā Helmuts Kols.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment