Latvijai tuvojas plašs ciklons, kas atnesīs lielas pārmaiņas laikapstākļos. Atklājam prognozi nākamajai nedēļai

Būtiski jaunumi – jau šajā nedēļas nogalē Latvijā laika apstākļus lielā mērā noteiks augsta spiediena atzars. Tas nozīmē, ka pie mums gaidāms saulains un sauss laiks. Vai tiešām vasara atgriežas? 

 

Latvijas teritorijas lielā  daļā temperatūras pakāpsies līdz +25…+27 grādiem. Tomēr ne viss ir tik spīdoši, kā izskatās!  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) prognozes liecina, ka jau  ar nākamo nedēļas sākumu  laika apstākļi lēnām pasliktināsies – paredzams, ka nedēļas vidū, tuvojoties ciklonam, Latvijā, diemžēl, ieplūdīs aukstāka gaisa masa. Tas savukārt nozīmē, ka daudzviet būs iespējams arī stiprs lietus un spēcīgs vējš.

Tomēr būtiski, ka darba nedēļas pašā izskaņā atmosfēras spiediens  paaugstināsies, kas nozīmēs mākoņu pakāpenisku izzušanu (vai arī to kļūs mazāk), biežāk spīdēs saule, bet lietus nav gaidāms. Paredzams, ka piektdien pa dienu  gaiss iesils pat līdz +19…+24 grādiem.

Lasi arī:  Latvijā top Baltijā lielākais “outlet” veikalu komplekss un tas tik pabeigt jau pavisam drīz – lūk visa informācija

Savukārt jau nedēļas nogalē  debesis pārsvarā būs skaidras un, pateicoties  saulei, temperatūra pieaugs vēl par dažiem grādiem  – tā var sasniegt pat +25…+27 grādus.

Šķir otru lapu, lai izlasītu pārējo nedēļas prognozi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment