Lietas, kuras nekad NEVAJADZĒTU publicēt sociālajos tīklos

Galvenā problēma ir tā, ka mēs nekad nezinām, kādi cilvēki lasa to informāciju, kuru mēs sniedzam un, kā viņi to izmantos. Tāpēc labāk būt piesardzīgam un izvairīties no tālāk minētās informācijas publicēšanas:

  1. Tavi vai tavas ģimenes dzimšanas dati

Mēs visi priecājamies saņemt dzimšanas dienas apsveikumus, tas mums liek justies īpašiem un mīlētiem. Tomēr šādā veidā tu sniedz pietiekami daudz informācijas ļaundariem, kuri gribētu nozagt tavu identitāti. Ja tu tomēr vēlies publicēt datumu, tad vismaz nepublicē gadu.

  1. Tavs šī brīža atrašanās vieta

 Ir ļoti daudz cilvēku, kuri mīl “atzīmēties” katrā jaunā vietā, kur tie atrodas, kas ļauj svešiem cilvēkiem uzzināt, kur tu atrodies lielāko daļu sava laika. Ja tu pievieno prombūtnes datumu, tad garnadži perfekti var uzzināt, kādā laika posmā tu nebūsi mājās. Labākais variants ir baudīt atvaļinājumu, kad tas rit pilnā sparā, bet publicēt bildes, kad jau esi mājās.

  1. Fakts, ka tu mājās esi viens

Tas ir ļoti svarīgi vecākiem sekot līdzi, lai viņu bērni neziņo par šādu situāciju internetā. Tu taču nekliegtu, ka tu mājās esi palicis viens, kad ieej telpā, kura ir pilna ar svešiniekiem, tāpēc tas nav jādara arī Facebook. Tu vari domāt, ka tikai taviem draugiem ir pieeja šiem datiem, bet tu nekad nevari zināt avi kāds konts nav uzlauzts un tava informācija nonāk svešās rokās.

  1. Foto ar taviem bērniem un viņu vārdiem

Tu, kā vecāks, mīli savus bērnus un tev vajadzētu viņus pasargāt. Bet, publicējot viņu piemīlīgās bildes, ar dzimšanas datiem un vārdu, var kļūt par kāda izvirtuļa sapni. Tie var noskatīt tavu bērnu un sākt komunicēt ar attālākiem radiniekiem, pieminot konkrētās zīdaiņa detaļas, kuru zināšana radīs uzticību attālākiem draugiem un radiniekiem. Šādā veidā tu pats kļūsti par sava bērna drošības lielāko draudu.

Avots: trendingstylist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment